accesskey_mod_content

Reunió del Fòrum de Col·laboració Públic-Privada sobre Reutilització de la Informació del Sector Públic

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

11 abril 2014

El sector privat i l'Administració representada pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Energia i el Ministeri d'Hisenda i Administracions públiques s'han reunit en el marc del Fòrum CPP-RISP amb la finalitat d'establir mecanismes de col·laboració públic-privada que explotin al màxim el potencial socioeconòmic de les dades obertes.

Amb la finalitat d'establir mecanismes de col·laboració públic-privada que explotin al màxim el potencial socioeconòmic de les dades obertes, diversos representants del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme; del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques així com de diverses entitats privades s'han reunit a Madrid per celebrar la segona reunió de el “Fòrum de Col·laboració Públic-Privada sobre Reutilització de la Informació del Sector Públic” (Fòrum CPP-RISP).

Emmarcat en els objectius establerts per l'Agència Digital per a Espanya, aquest encontre estableix un diàleg col·laboratiu entre les administracions públiques i aquelles companyies coneixedores del valor que ofereixen les dades obertes per al desenvolupament i impuls empresarial.

Entre els assistents a aquesta segona reunió van estar, per part del sector privat, l'associació AMETIC(Obre en nova finestra) (Associació Multisectorial d'empreses de l'Electrònica, les Tecnologies de la Informació i Comunicació, de les Telecomunicacions i dels Continguts); Adigital(Obre en nova finestra) (Associació Espanyola d'Economia Digital); ASSETGI(Obre en nova finestra) (Associació Multisectorial de la Informació), la fundació CTIC, l'Associació d'Usuaris de la Comunicació (AUC), i representants del fòrum CPP-TIC
Per part del sector públic, el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme va estar representat per la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació (SETSI) i l'entitat pública Red.es; i el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, per la Secretaria d'Estat d'Administracions Públiques.

Els integrants del Fòrum han definit diferents àrees de treball d'especial interès per al desenvolupament de la cultura de la Reutilització de la Informació del Sector Públic (RISP) i el desenvolupament de la qual contribuirà al disseny d'un entorn global viable d'accés a les dades públiques amb vista a la seva reutilització, facilitant obtenir tot el seu potencial valor econòmic i social.

La reunió celebrada ha servit per revisar les accions realitzades en aquests últims mesos i compartir inquietuds sobre els temes de major interès per als assistents.

Al seu torn, s'ha aprofitat l'encontre per fixar accions concretes a realitzar d'acord a les propostes dels diferents participants, tals com a accions formatives sobre RISP, necessitats d'avanç en el marc legislatiu, i celebració de taules de treball entre ‘reutilitzadors’ de dades i l'administració pública responsable dels mateixos.

Les conclusions recollides després d'aquest segon encontre del Fòrum CPP-RISP demostren l'aposta ferma de les administracions públiques en el desenvolupament de cultura de la Reutilització de la Informació del Sector Públics, així com la seva aposta per la col·laboració amb el sector privat amb la finalitat d'incrementar l'impacte econòmic, tecnològic i social de la reutilització, tant en la Societat com en la pròpia Administració.
 

  • Govern obert
  • Empresa