accesskey_mod_content

Datos.gob.es guanyador dels Premis d'Internet 2013 en la categoria d'Administracions

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

17 maig 2013

Amb motiu del Dia Mundial de la Societat de la Informació, que se celebra cada 17 de Maig per decisió de l'Assemblea General de Nacions Unides, l'Associació d'Usuaris de -Internet convoca anualment els Premis d'Internet.

Aquests guardons tenen per objectiu reconèixer aquelles iniciatives, persones o organitzacions que més s'han destacat, durant l'any previ a la seva entrega, en el bon ús d'Internet i les noves tecnologies en la seva respectiva categories.

En l'edició de 2013, i dins de la categoria Administracions, el projecte datos.gob.es(Obre en nova finestra) ha obtingut el primer premi. Es reconeix així el paper que exerceix aquesta iniciativa en la seva labor d'impuls al sector públic en l'obertura de dades i en el foment de la seva reutilització per empreses i ciutadans.

El projecte datos.gob.es(Obre en nova finestra) arrenca al novembre de 2011 com a iniciativa conjunta del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme i l'Entitat Pública Empresarial Red.es(Obre en nova finestra) .

Iniciatives com datos.gob.es (Obre en nova finestra) es consideren clau per assegurar la posada a la disposició de les dades que posseeix el sector públic, i que al seu torn possibilitar el desenvolupament de millores importants en la vida dels ciutadans i en el teixit empresarial del país.

Des de la seva engegada, el projecte ha contribuït a posicionar a Espanya en la segona posició en el rànquing de països de la Comissió Europea d'acord a la seva situació en matèria de reutilització de la informació del sector púbic, tal com presenten les dades publicades el passat mes d'abril per la Plataforma ePSI(Obre en nova finestra) . D'igual manera, un altre reconeixement internacional ha estat la seva selecció com a finalista dels premis d'innovació 2013 de la Unió Europea (Obre en nova finestra) entre 204 que van ser presentades.

Els reconeixements al projecte reflecteixen l'esforç que la comunitat datos.gob.es(Obre en nova finestra) està permanentment realitzant, a més de ser un al·licient més perquè tots els participants en el projecte (ciutadans, empreses i administracions públiques) segueixin treballant en pro d'enriquir un projecte que se sumeixi a la resta d'iniciatives dutes a terme pels Estats Membres en matèria d'innovació associada a l'obertura de dades del sector públic i de la seva reutilització.

Més informació en CTT Solució datosgob

  • Govern obert
  • Centre de Transferència de Tecnologia