accesskey_mod_content

Millores del servici on-line de diagnòstic de l'accessibilitat

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

08 novembre 2011

Estes millores permeten incrementar la qualitat de la selecció aleatòria de pàgines de manera que siga més fàcil analitzar en profunditat tots els continguts allotjats en un portal.

Posem a la disposició dels nostres usuaris una nova versió del servici on-line de diagnòstic de l'accessibilitat que inclou 2 importants millores sol·licitades pels nostres usuaris. Estes millores permeten incrementar la qualitat de la selecció aleatòria de pàgines de manera que siga més fàcil analitzar en profunditat tots els continguts allotjats en un portal. Fins i tot els responsables d'una única secció dins d'un gran portal podrien autoevaluarse.

  • Limitació de l'anàlisi dins d'un directori. Aquells portals que tinguen organitzada la seua estructura de portal mitjançant directoris podran, si ho desitgen, restringir la selecció aleatòria de pàgines al directori que conté la URL indicada. El directori seleccionat serà fins a l'última "/" que aparega en la URL. És a dir, una sol·licitud d'anàlisi a la pàgina http://www.portal.es/directorio1/directorio2/pagina.html en la qual s'active l'opció "No rastrejar fora del directori" només seleccionarà pàgines la URL de les quals continga http://www.portal.es/directorio1/directorio2/
  • Restricció d'anàlisi a pàgines especials. S'ha implementat una limitació en el rastrejador que realitza la selecció aleatòria de pàgines de manera que s'excloguen com pàgines a analitzar aquelles els enllaços de les quals tinguen un literal determinat. Actualment, els únics literals inclosos han sigut els relatius a "impressió" per a evitar analitzar estes pàgines que no estan preparades per a la navegació web sinó per a ser impreses en paper. Seria impossible incloure nous casos semblants que es detectaren.

Esperem que estes millores us siguen de gran utilitat i us animem al fet que ens envieu els vostres suggeriments i sol·licituds a través dels fòrums actius en la Comunitat Accessibilitat. Estem encantats de millorar.

La Comunitat Accessibilitat està oberta a la participació de qualsevol Administració Pública. Poden sol·licitar l'alta en la comunitat (forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/proyectos/caccesibilidad/pid/1026#requisits) i beneficiar-se dels servicis disponibles a través d'ella, entre ells el servici de diagnòstic on-line de l'accessibilitat.

Més informació en el CTT sobre la Comunitat Accessibilitat (forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/caccesibilidad)

  • Accessibilitat