accesskey_mod_content

Millores del servei on-line de diagnòstic de l'accessibilitat

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

08 novembre 2011

Aquestes millores permeten incrementar la qualitat de la selecció aleatòria de pàgines de manera que sigui més fàcil analitzar en profunditat tots els continguts allotjats en un portal.

Posem a la disposició dels nostres usuaris una nova versió del servei on-line de diagnòstic de l'accessibilitat que inclou 2 importants millores sol·licitades pels nostres usuaris. Aquestes millores permeten incrementar la qualitat de la selecció aleatòria de pàgines de manera que sigui més fàcil analitzar en profunditat tots els continguts allotjats en un portal. Fins i tot els responsables d'una única secció dins d'un gran portal podrien autoevaluarse.

  • Limitació de l'anàlisi dins d'un directori. Aquells portals que tinguin organitzada la seva estructura de portal mitjançant directoris podran, si ho desitgen, restringir la selecció aleatòria de pàgines al directori que conté la URL indicada. El directori seleccionat serà fins a l'última "/" que aparegui en la URL. És a dir, una sol·licitud d'anàlisi a la pàgina http://www.portal.es/directorio1/directorio2/pagina.html en la qual s'activi l'opció "No rastrejar fora del directori" només seleccionarà pàgines la URL de les quals contingui http://www.portal.es/directorio1/directorio2/
  • Restricció d'anàlisi a pàgines especials. S'ha implementat una limitació en el rastrejador que realitza la selecció aleatòria de pàgines de manera que s'excloguin com pàgines a analitzar aquelles els enllaços de les quals tinguin un literal determinat. Actualment, els únics literals inclosos han estat els relatius a "impressió" per evitar analitzar aquestes pàgines que no estan preparades per a la navegació web sinó per ser impreses en paper. Seria impossible incloure nous casos semblants que es detectessin.

Esperem que aquestes millores us siguin de gran utilitat i us animem al fet que ens envieu els vostres suggeriments i sol·licituds a través dels fòrums actius en la Comunitat Accessibilitat. Estem encantats de millorar.

La Comunitat Accessibilitat està oberta a la participació de qualsevol Administració Pública. Poden sol·licitar l'alta en la comunitat (forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/proyectos/caccesibilidad/pid/1026#requisits) i beneficiar-se dels serveis disponibles a través d'ella, entre ells el servei de diagnòstic on-line de l'accessibilitat.

Més informació en el CTT sobre la Comunitat Accessibilitat (forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/caccesibilidad)

  • Accessibilitat