accesskey_mod_content

ELISA, la nova eina de cibervigilancia del CCN-CERT

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

11 novembre 2019

Logo CCN-CERT

ELISA permet realitzar un seguiment i interpretació del que succeeix en el ciberespai per efectuar una prospectiva digital, millorant les capacitats de cibervigilancia.

El CCN-CERT(Obre en nova finestra) , del Centre Criptològic Nacional (CCN), ha desenvolupat una nova eina de cibervigilancia: ELISA(Obre en nova finestra) , estudi simplificat de fonts obertes. Aquesta solució neix amb l'objectiu d'establir els marcadors preventius, els indicadors de presència i les característiques constituents que permetin identificar, d'una manera primerenca, consensuada i basada en l'evidència, les noves amenaces que se ciernen sobre el ciberespai.

L'accés a l'eina s'habilitarà exclusivament a usuaris registrats al portal del CCN-CERT que, sota demanda, la sol·licitin justificant l'ocupació d'aquesta solució.

ELISA pretén facilitar el monitoratge de fonts obertes, així com el perfilat de mitjans i entitats de xarxes socials. Per a això, compta amb una base de dades normalitzada per a l'intercanvi d'informació i explotació de les dades a través d'indicadors de desconfiança. D'aquesta forma, l'eina contribueix a la millora de les capacitats de cibervigilancia, permetent realitzar un seguiment i interpretació del que succeeix en el ciberespai, i així efectuar una prospectiva digital.

ELISA se sumeixi a la resta de solucions pròpies de vigilància del CCN, CARMEN(Obre en nova finestra) , CLAUDIA(Obre en nova finestra) i REYES(Obre en nova finestra) , la missió de la qual és facilitar les labors de supervisió de l'entorn per a la detecció d'amenaces.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Seguretat