" /> PAe - Publicat l'estudi "Blockchain per a governs digitals"
accesskey_mod_content

Publicat l'estudi "Blockchain per a governs digitals"

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

28 maig 2019

Unió Europea

L'estudi realitzat per ELISE "Blockchain per a govern digital: una avaluació de les implementacions pioneres en servicis públics" acaba de ser publicat per l'ISA². 

L'ISA² ISA²(Obri en nova finestra)  (Interoperability solutions for public administrations, businesses and citizens) acaba de presentar esta nova publicació d'ELISE ELISE(Obri en nova finestra) (European Location Interoperability Solutions for i-Government) que analitza set servicis basats ​​en blockchain desenvolupats a Europa, amb una participació activa de les autoritats públiques tant a nivell nacional com a local.

La llista de projectes analitzats inclou:

Cadascun ha sigut analitzat amb un marc estructurat de múltiples capes que cobrix els aspectes institucionals, funcionals, tècnics i econòmics d'un servici desplegat. A més, el treball també ha considerat el potencial de cada servici basat en blockchain per a escalar a nivell de la UE.

L'estudi reconeix que la tecnologia de blockchain pot reduir la burocràcia, augmentar l'eficiència dels processos administratius i augmentar el nivell de confiança en el manteniment de registres públics .

No obstant açò, blockchain encara no ha demostrat ser una forma d'innovació transformadora ni disruptiva per al govern, com a voltes es presenta. Es pot considerar que els projectes en curs aporten canvis incrementals -en lloc de fonamentals- a les capacitats operatives; encara que es pot generar algun valor clar per als ciutadans en adoptar estes tecnologies.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Interoperabilitat