" /> PAe - Publicat l'estudi "Blockchain per a governs digitals"
accesskey_mod_content

Publicat l'estudi "Blockchain per a governs digitals"

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

28 maig 2019

Unió Europea

L'estudi realitzat per ELISE "Blockchain per a govern digital: una avaluació de les implementacions pioneres en serveis públics" acaba de ser publicat per l'ISA². 

L'ISA² ISA²(Obre en nova finestra)  (Interoperability solutions for public administrations, businesses and citizens) acaba de presentar aquesta nova publicació d'ELISE ELISE(Obre en nova finestra) (European Location Interoperability Solutions for i-Government) que analitza set serveis basats ​​en blockchain desenvolupats a Europa, amb una participació activa de les autoritats públiques tant a nivell nacional com a local.

La llista de projectes analitzats inclou:

Cadascun ha estat analitzat amb un marc estructurat de múltiples capes que cobreix els aspectes institucionals, funcionals, tècnics i econòmics d'un servei desplegat. A més, el treball també ha considerat el potencial de cada servei basat en blockchain per escalar a nivell de la UE.

L'estudi reconeix que la tecnologia de blockchain pot reduir la burocràcia, augmentar l'eficiència dels processos administratius i augmentar el nivell de confiança en el manteniment de registres públics .

No obstant això, blockchain encara no ha demostrat ser una forma d'innovació transformadora ni disruptiva per al govern, com de vegades es presenta. Es pot considerar que els projectes en curs aporten canvis incrementals -en lloc de fonamentals- a les capacitats operatives; encara que es pot generar algun valor clar per als ciutadans en adoptar aquestes tecnologies.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Interoperabilitat