accesskey_mod_content

Nou Assistent de Llicències de JOINUP

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

11 juliol 2019

Logo Comissió Europea

L'Assistent de Llicències de Joinup (JLA) permet als propietaris de drets d'autor identificar ràpidament les llicències adequades per a distribuir el seu programari o les seues dades.

El nou Joinup Licensing Assistant (JLA)(Obri en nova finestra) és un nou servici oferit pel portal JOINUP de la Comissió Europea i que complementa i millora a el “ licence wizard(Obri en nova finestra) ”  prèviament existent. Tots dos proveïxen guia i ajuda per a trobar la llicència més apropiada a l'hora d'alliberar i distribuir un programari.

A més, també servixen de complement o ajuda prèvia abans d'utilitzar el suport legal (Obri en nova finestra) referent al llicenciament oferit per JOINUP en el context Europeu.

Joinup Licensing Assistant oferix una ferramenta comuna que inclourà fins a 348 llicències, una millor categorització en comparació de les ferramentes existents, enllaços directes a cada llicència en la llista de SPDX (Programari Package Data Exchange) i informació actualitzada de cada llicència.

Gràcies a l'ús de SPDX(Obri en nova finestra) (una iniciativa de la Fundació LINUX que intenta estandarditzar la forma en què les organitzacions es referixen a les llicències de programari), cada llicència s'identifica amb un nom complet (com, per exemple " Llicència Pública de la Unió Europea 1.2(Obri en nova finestra) " i una més curta: " EUPL-1.2(Obri en nova finestra) ").

Finalment, -i amb l'objectiu de facilitar encara més la cerca- cal ressaltar que les llicències es poden recuperar en funció de la selecció dels termes de llicència dels usuaris.
Els servicis oferits per JOINUP(Obri en nova finestra)  són el complement perfecte a nivell Europeu de les actuacions a nivell nacional del Centre de Transferència de Tecnologia. Tenen a la seua disposició la Guia de publicació i llicenciament d'actius , preparada dins de l'àmbit de l'Esquema Nacional d'Interoperabilitat i en col·laboració amb Red.es s'oferix el servici de consultes(Obri en nova finestra) a través del com les AAPP podran formular qüestions relacionades amb programari lliure i el llicenciament de les seues solucions.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

Explicació més detallada de JLA(Obri en nova finestra)

  • Centre de Transferència de Tecnologia
  • Servicis electrònics