accesskey_mod_content

Nuevo Asistente de Licencias de JOINUP

"Noticia disponible únicamente con fines históricos y de hemeroteca. La información y enlaces mostrados se corresponden con los que estaban operativos a la fecha de su publicación. No se garantiza que continúen activos actualmente".

11 julio 2019

Logo Comisión Europea

El Asistente de Licencias de Joinup (JLA) permite a los propietarios de derechos de autor identificar rápidamente las licencias adecuadas para distribuir su software o sus datos.

El nou Joinup Licensing Assistant (JLA) és un nou servei ofert pel portal JOINUP de la Comissió Europea i que complementa i millora a el “ licence wizard(Abre en nueva ventana) ”  prèviament existent. Tots dos proveeixen guia i ajuda per trobar la llicència més apropiada a l'hora d'alliberar i distribuir un programari.

A més, també serveixen de complement o ajuda prèvia abans d'utilitzar el suport legal (Abre en nueva ventana) referent al llicenciament ofert per JOINUP en el context Europeu.

Joinup Licensing Assistant ofereix una eina comuna que inclourà fins a 348 llicències, una millor categorització en comparació de les eines existents, enllaços directes a cada llicència en la llista de SPDX (Programari Package Data Exchange) i informació actualitzada de cada llicència.

Gràcies a l'ús de SPDX (una iniciativa de la Fundació LINUX que intenta estandarditzar la forma en què les organitzacions es refereixen a les llicències de programari), cada llicència s'identifica amb un nom complet (com, per exemple "Llicència Pública de la Unió Europea 1.2" i una més curta: "EUPL-1.2").

Finalment, -i amb l'objectiu de facilitar encara més la cerca- cal ressaltar que les llicències es poden recuperar en funció de la selecció dels termes de llicència dels usuaris.
Els serveis oferts per JOINUP(Abre en nueva ventana)  són el complement perfecte a nivell Europeu de les actuacions a nivell nacional del Centre de Transferència de Tecnologia. Tenen a la seva disposició la Guia de publicació i llicenciament d'actius , preparada dins de l'àmbit de l'Esquema Nacional d'Interoperabilitat i en col·laboració amb Red.es s'ofereix el servei de consultes a través del com les AAPP podran formular qüestions relacionades amb programari lliure i el llicenciament de les seves solucions.

Font original de la notícia(Abre en nueva ventana)

Explicació més detallada de JLA(Abre en nueva ventana)

  • Centro de Transferencia de Tecnología
  • Servicios electrónicos