accesskey_mod_content

Balanç de la iniciativa Aporta en 2019

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

30 desembre 2019

dades obertes

La iniciativa Aporta resumeix les activitats realitzades en 2019 per a l'impuls de les dades obertes a Espanya.

Infografia del Balanç 2019 de la Iniciativa Aporta En la iniciativa Aporta comencem 2019 amb una àmplia llista de propòsits d'any nou, els quals giraven entorn de/entorn d'un objectiu comú: continuar creixent i impulsant l'ecosistema de dades obertes a Espanya. Ara que s'acaba l'any, és el moment de fer balanç i veure si hem complert els nostres propòsits.

2019 ha estat un any d'èxit per a la Iniciativa Aporta. Un any més, continuem posicionats entre els líders de l'open data a Europa, ocupant la segona plaça de l'índex de maduresa de l'European Data portal(Obre en nova finestra) . Aquest any hem augmentat la nostra puntuació un 9% pel que fa a l'any anterior, destacant principalment en les categories de “portal” i “impacte” on ocupem el primer lloc.

A més, el creixement nombre de visitants a datos.gob.es ha estat notable: hem superat les 700.000 visites, un 36% més que en 2018. També ha augmentat el nostre catàleg de dades, que actualment compta amb més de 25.000 conjunts de dades publicades per 141 organismes; i hem crescut en xarxes socials, ampliant les nostres comunitats de twitter i linkedin un 10% i 26% respectivament.

2019 també ha portat una gran quantitat de novetats al portal, com el nou blog d'innovació o les seccions sectorials, actualment dedicades als segments de cultura i agricultura. Hem publicat informes sobre diferents temàtiques, realitzat noves entrevistes i escrit més de 100 articles encaminats a difondre les tendències i novetats de l'univers de les dades obertes: iniciatives capdavanteres, casos d'èxit tant en la publicació com en la reutilització de dades, etc.

I no podem oblidar-nos dels esdeveniments i activitats desenvolupats, com l'Encontre Encontre Aporta 2019(Obre en nova finestra) que va penjar el cartell d'aforament complet per debatre sobre les dades d'alt valor; o la Jornada Sectorial aporta: Sector Agro(Obre en nova finestra) , on experts en la matèria van debatre sobre els reptes en el sector i com les dades obertes podien ajudar a solucionar-los. cal destacar també el Desafiament Aporta 2019(Obre en nova finestra) , al com es van presentar 40 idees per millorar l'eficiència del sector agrari, forestal i del mitjà rural i que va culminar amb la victòria d'Optimacis, seguit de CopperApp i Ecoveo.

Ara que comença 2020 ens toca tornar a elaborar la nostra llista de propòsit, els quals esperem superar de la mà de tots els publicadors i reutilitzadors que cada any feu créixer la Iniciativa aporta. Moltes gràcies!

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Govern obert