accesskey_mod_content

Nova guia pràctica de la Llei de Governança de Dades

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

25 setembre 2024

Fa un any va entrar en vigor la Llei de governança de dades. Per a commemorar esta ocasió, la Comissió Europea publica una guia pràctica per a ajudar a les parts interessades a aplicar la DGA.

La Llei de Governança de Dades(Obri en nova finestra) (DGA) és un pilar de l'estratègia estratègia europea en matèria de dades(Obri en nova finestra) . En concreto, su objetivo es aumentar el intercambio voluntario de datos en beneficio de las empresas y los ciudadanos, facilitando su intercambio de forma fiable y segura.

Juntament amb les altres mesures de l'estratègia de dades, la DGA contribuirà a alliberar tot el potencial de les dades, la qual cosa servirà com un potent motor per a la innovació i la creació d'ocupació. Al mateix temps, les dades són un recurs fonamental per al creixement de totes les organitzacions, especialment les empreses emergents i les pimes. L'objectiu final és crear un mercat únic europeu de dades,(Obri en nova finestra) en el qual les dades puguen fluir sense problemes a través de sectors i fronteres.

L'impacte de la DGA ja és tangible 11 organitzacions(Obri en nova finestra) s'han notificat com a proveïdors de servicis d'intermediació de dades, oferint servicis en tota la UE, i una organització(Obri en nova finestra) s'ha registrat com a organització d'altruisme de dades.

A més, qualsevol usuari interessat (inclosos ciutadans, empresaris i investigadors) pot buscar i trobar informació sobre dades protegides que no poden posar-se a disposició segons les normes generals de dades obertes (per exemple, dades de salut o de mobilitat) a través del registre europeu de dades protegides a poder del sector públic(Obri en nova finestra)  .

A més, el Comité Europeu d'Innovació en Dades,(Obri en nova finestra) que reunix als Estats membres i a les parts interessades per a compartir les millors pràctiques sobre la implementació de la DGA, ja s'ha reunit quatre vegades.

El document d'orientació és una guia detallada per a ajudar a les parts interessades a comprendre les disposicions i aprofitar els beneficis de la DGA. No és un document jurídicament vinculant ni representa la posició formal de la Comissió. En canvi, té per objecte ajudar a la indústria i als Estats membres, així com a qualsevol altra part interessada, a comprendre millor les diferents mesures establides en virtut de la Llei de governança de dades.

La guia està subjecta a actualitzacions periòdiques, en particular per a incorporar les lliçons apreses a mesura que s'acumula experiència en la implementació de la DGA amb el temps.

Aqui(Obri en nova finestra) , pot descarregar el document d'orientació en els 24 idiomes oficials de la UE.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Informació i dades del sector públic