Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content

Adaptació a les WCAG 2.1

Adaptació de les actuals verificacions (20) a les WCAG 2.1, posant l'accent principalment en el disseny "responsive".

Creada per: Continguts PAe el 2019-10-03 09:53:41
Elements a mostrar
Comentari de cmuncharaz
Carlos Muncharaz Rodríguez 12/02/2020, a les 13:29 (CET)

 

Hola Sergio.

Treball com a consultor d'accessibilitat web en Ilunion i puc dir-te que les eines d'avaluació automàtica de l'accessibilitat com Siteimprove o Wave serveixen d'ajuda per fer una avaluació ràpida i preliminar, però no poden detectar tots els problemes d'accessibilitat i molt menys els de usabilitat que troben les persones amb discapacitat. És necessària la intervenció manual.

Per posar un exemple senzill. Aquestes eines poden detectar l'absència o presència de text alternatiu en les imatges, però no poden determinar si la imatge necessita o no necessita text alternatiu per ser decorativa. Tampoc poden determinar si el text alternatiu és correcte (descriu la imatge adequadament) o no.

Salutacions.

 

Comentari de spulido0000
Sergio Polit Escribano 06/02/2020, a les 17:23 (CET)

 

Hola, no sé si aquest fòrum és el més adequat per a aquesta pregunta.

M'agradaria conèixer la vostra opinió sobre Siteimprove  i la seva adequació com a eina d'ús per part de les Administracions públiques.

Nosaltres (Policia Nacional) ara com ara utilitzem eines com Wave i per descomptat servei de diagnòstic de l'Observatori d'accessibilitat.

Una Salutació.

 

Comentari d'observ.accessibilitat
Observatori Accessibilitat 21/10/2019, a les 12:10 (CEST)

 

Benvolguts Miguel i Carlos:

Quant a "legalitat", tal com explica Carlos, aquests aspectes: quins continguts són accessibles i quins no, s'ha de reflectir a la declaració de accessibilitat.

Quant a la metodologia de l'observatori, no es pot ni ha de distingir entre tots dos casos, ja que l'obligació és que TOT el lloc web sigui accessible.

Per al vostre ús personal de veure com aneu millorant i progressant en l'accessibilitat pel que fa als continguts migrats podeu usar les diferents opcions d'anàlisis que dona el servei de diagnòstic:

  • Anàlisi d'URL concrets. Es li passa el llistat concret de pàgines a analitzar.
  • Restricció per directori. Si la migració es va realitzant de seccions concretes amb un directori visible en l'estructura de la URL http://xxxx.com/yyy/zzz/ .... Es pot fer selecció automàtica de pàgines restringides dins d'un directori.

Atentament

 

Comentari de cmuncharaz
Carlos Muncharaz Rodríguez 16/10/2019, a les 16:24 (CEST)

 

Miguel, la declaració d'accessibilitat que han de proporcionar els llocs web del sector públic inclou una secció on es recull el contingut que no és accessible. Podria això servir per informar què parts s'han migrat i quins no?

 

Més informació en la Decisió d'Execució de la UE en la qual s'estableix el model de declaració d'accessibilitat:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/es/txt/html/?uri=celex:32018D1523&from=EN

 

Comentari de mgallego
mgallego 14/10/2019, a les 18:37 (CEST)

 

Bon dia,

En la UNED ens trobem en ple procés de migració de web a un nou CMS que ens permeti solucionar els problemes d'accessibilitat de l'antic.

Ens agradaria saber si existeix algun procediment per informar de les parts que estan migrades i cuales no, és important perquè estem centrant esforços en el nou CMS i abandonant progressivament l'antic.

Miguel.

 

Els camps amb asterisc * són obligatoris

Crear comentari

*

Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal