Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Yingo: i-tramitació en el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport

 • Nomeni Abreujat:
  Yingo
  Resumeixen:
  Eina de workflow de tasques que permet crear qualsevol tipus d'aplicació basada en la recollida i processament de dades, amb arquitectura programari homogènia i pràcticament sense escriure codi.
  Destinataris:
  Qualsevol Administració Pública
  Organismes Responsables:
  Ministeri de Cultura i Deporti
  Sotssecretaria de Cultura i Deporti
  Divisió de Tecnologies de la Informació
  Manera d'Ús:
  Producte instal·lable
  Contacte:

  Sonia Gómez Rubio
  Cap de Servei d'Aplicacions de Gestió Administrativa
  e-mail: sonia.gomez@mecd.es

  Juan Pablo Sanz Martin
  Cap de Servei d'Administració Electrònica
  e-mail: juan.sanz@mecd.es 

  Tipus de Solució:
  Aplicació
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Tramitació electrònica , Llocs web, seus electròniques i atenció al ciutadà , Suport a la tramitació electrònica
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic
  Llicència:
  EUPL (European Public License)
  Nivell Interoperabilitat:
  Polític
  Llenguatge de Programació:
  JAVA
  Sistema Operatiu:
  Linux

  Descripció

  Finalitat:

  Per donar compliment a la Llei 11/2007 d'accés electrònic dels ciutadans als serveis publicos,el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport desenvolupa la plataforma YINGO, eina de Workflow de tasques amb la qual ha aconseguit portar als ciutadans la gestió electrònica d'un alt percentatge dels seus procediments administratius. YINGO ha servit també per a la gestió interna, per part del personal del Ministeri, de les sol·licituds rebudes, complint així amb la labor d'informatitzar moltes gestions internes. Així mateix, s'utilitza per a diverses aplicacions de tramitació interna per als empleats públics.

  Objectiu:

  Els objectius principals perseguits amb la plataforma YINGO són els següents:

  • Yingo ha de ser prou generalista com per abordar el rang més ampli d'aplicacions que donin solució a la tramitació de tots els procediments.
  • La plataforma ha de consolidar-se com el punt d'encontre entre els diferents actors que prenen part en una determinada aplicació. Yingo s'encarrega d'assignar les diferents tasques que componen les aplicacions als actors oportuns, d'acord amb un ordre preestablert i uns terminis propis de cada procediment.
  • El flux de tasques que exigeix la gestió de l'aplicació ha d'acollir-se a una estructura general i flexible, fàcilment configurable per a la seva particularització a cada aplicació individual.
  • Els diferents formularis propis de cada aplicació es generaran sobre la base d'una descripció en XML dels camps (tipus, grandària, valors possibles) que inclou la validació dels mateixos i definiran també el flux de formularis de l'aplicació.
  • Fàcilment extensible i adaptable a requeriments específics.

  Descripció:

  La plataforma Yingo permet la gestió informatitzada dels procediments d'una organització sobre la base d'una sèrie de formularis encadenats d'entrada i sortida, i la relació existent entre ells que permet construir fàcilment qualsevol aplicació. La principal característica radica a tenir una arquitectura programari homogènia i flexible. Permet desenvolupar pràcticament sense escriure.

  Requisits:

  Navegador IE versión 5.5 o superior, o Mozilla versión 1.1 o superior Navegadores recomendados: Internet Explorer 7 o FireFox 3

  • Java Runtime 5.0
  • Navegadors recomanats: Internet Explorer 7 o Firefox 3.

  Resultats:

  YINGO es pot utilitzar tant per a aplicacions en INTERNET com en l'àmbit de la INTRANET.

  Des de la pàgina principal de la seu electrònica poden trobar-se diversos tràmits i procediments desenvolupats amb Yingo per a Internet.

  Entre les aplicacions d'Intranet es troben: petició de formació, gestió de vacances, sol·licitud d'ajuda Transporti, etc..

  Avantatges:

  El principal avantatge d'aquesta plataforma és que permet crear noves aplicacions sense necessitat de desenvolupar codi, sinó tan sol a través de la definició dels formularis XML. El quin permet l'estalvi de temps i costos dins del procés de desenvolupament ( desplegament, desenvolupament, recursos)

  No és necessari que existeixi una aplicació darrere, l'ús de Yingo permet que la gestió interna no tingui perquè ser automàtica.

  Aquestes característiques impliquen:

  • Estalvi de costos
  • Facilitat de desenvolupament Homogeneïtzació
  • Flexibilitat

  Notícies

  14 December 2010

  Alliberada versió 1.0 de Yingo pel Ministeri de Cultura Desplegar acordeon

  El Ministeri de Cultura allibera la versió 1.0 de la seva eina Yingo, un workflow de tasques que permet la gestió informatitzada de procediments d'una organització, basada en una sèrie de formularis i la relació existent entre ells.

  Dins de l'alliberament s'inclou tant codi font, com a documentació i exemples d'implementació d'aplicacions web usant Yingo.

  Para mes informació, pot consultar l'apartat Àrea Pública de Descàrregues a la Web del Projecte

  28 July 2010

  Yingo: Eina de workflow del Ministeri de Cultura Desplegar acordeon

  El Ministeri de Cultura posa a la disposició de les Administracions Públiques interessades, la seva eina Yingo de workflow de tasques que permet crear, de manera senzilla, qualsevol tipus d'aplicació web basada en la recollida i processament de dades. Yingo, desenvolupat per complet en el Ministeri de Cultura, ha estat utilitzat per implementar la gestió electrònica d'un alt percentatge dels seus procediments administratius, així com per a sistemes de gestió interna.

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Responsable

Enllaços d'interèsSolucionis Relacionades