Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Preguntas Frecuentes (PMF) 060

 • Nomeni Abreujat:
  faqs
  Resum:
  Aplicatiu orientat a oferir capacitat per a la gestió, creació, manteniment, presentació i cerca de Frequently Asked Questions, comunament conegudes com FAQs, dins del portal d'Internet corresponent al servei 060 del MINHAP.
  Destinataris:
  Ciudadano
  Organismos Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Modo de Uso:
  Producte instal·lable
  Contacte:

  Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques
  Sotsdirecció General d'Innovació i Programes d'Atenció al Ciutadà
  c/ María de Molina, 50. 3ª planta. 28071 Madrid
  Tf: 91 273 22 29 . E-mail

  Tipus de Solució:
  Aplicació
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Serveis horitzontals per les AA.PP , Llocs web, seus electròniques i atenció al ciutadà
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Público
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic
  Llenguatge de Programació:
  JAVA , J2EE
  Sistema Operatiu:
  Linux

  Descripció

  Finalitat:

  Definir un nou model d'atenció al ciutadà, incorporant a la xarxa 060 el desenvolupament d'un sistema de resolució de preguntes freqüents, que incrementi la satisfacció de les necessitats i expectatives del mateix.

  Objectiu:

  El propòsit de l'aplicació és la construcció d'un sistema de publicació de preguntes freqüents que doti al servei 060 de la capacitat de fer arribar al ciutadà aquella informació més rellevant dins de l'àmbit d'actuació del MINHAP.
  Per a això es dota a l'aplicatiu dels mecanismes necessaris per a la gestió, creació, manteniment, presentació i cerca de preguntes freqüents, comunament conegudes com FAQs, dins del portal d'Internet corresponent al servei 060 del MINHAP.

  Descripció:

  Aplicatiu orientat a oferir capacitat per a la gestió, creació, manteniment, presentació i cerca de Frequently Asked Questions, comunament conegudes com FAQs, dins del portal d'Internet corresponent al servei 060 del MINHAP.

  Dissenyat per facilitar la comunicació amb els ciutadans i la gestió dels problemes, dubtes o necessitats que aquests poguessin tenir, el projecte té com a motor principal una base de coneixement centralitzada que mitjançant mecanismes de retroalimentació permeten la resolució dels dubtes dels ciutadans de forma eficient.

  L'aplicatiu ens ofereix un mecanisme senzill per publicar a la Web 060 aquelles preguntes freqüents d'interès per als ciutadans, sense necessitat de coneixements previs de programació o publicació Web. Per a això disposem d'una interfície Web que, en funció dels permisos d'usuari dels quals gaudim, ens permetrà realitzar les tasques necessàries per administrar l'entorn, editar les nostres preguntes freqüents, i finalment publicar-les per posar-les a la disposició del ciutadà.

  En línies generals, la funcionalitat gira entorn de/entorn de les següents accions:

  • Creació i edició de preguntes freqüents.
  • Publicació de les preguntes freqüents una vegada revisades.
  • Gestió de les categories sota les quals es classifiquen les preguntes freqüents.
  • Gestió dels usuaris amb accés a l'aplicatiu, així com els permisos assignats a aquests.
  • Supervisió d'estadístiques d'activitat del sistema

  Basat en una arquitectura de lloc públic-privat, podrem implantar la part visible per al ciutadà en qualsevol part de la Web, mantenint el mòdul privat de gestió en un entorn de servidors protegit amb la finalitat de garantir el nivell de seguretat de l'aplicatiu.

  Requisits:

  A nivell d'usuari és necessari disposar d'un navegador Web basat en IE 6, IE 7 o Firefox 2.x amb connexió al servei, i credencials d'accés a la part de gestió.

  Els requisits mínims per a aquest projecte són :

  • Màquina virtual de java jdk 1.5 o superior
  • Servidor d'aplicacions Jboss , encara que també podria utilitzar-se un Tomcat
  • Instància de base de dades Oracle 9i
  • Openldap

  Resultats:

  L'aplicatiu ha de ser capaç de fer arribar al ciutadà, de forma simple i directa, aquella informació considerada com a rellevant pels responsables de l'aplicatiu.

  Avantatges:

  L'usuari podrà publicar continguts al portal 060, de forma senzilla i sense coneixements previs de programació ni de publicació de continguts.

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable