Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Directori d'Entitats

 • Nomeni Abreujat:
  direntidades
  Accessos Directes:
  DIRe en producció (Obre en nova finestra) , DIRe en entorn de proves (Obre en nova finestra)
  Resum:
  DIRe és un sistema d'informació que permet a les entitats privades mantenir informació bàsica, perquè les diferents aplicacions de la Secretaria General d'Administració Digital i d'aquells organismes, Administracions Públiques i serveis privats que desitgin fer ús d'aquesta informació puguin accedir a la mateixa.
  Destinataris:
  Empresa
  Organismes Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Manera d'Ús:
  Servei en xarxa per a usuari final
  Contacte:

  Centre d'Atenció a Usuaris (CAU)

  Per comunicar un alta, incidència o sol·licitud de suport al Centre d'Atenció a Usuaris (CAU) empleni el següent formulari: Formulari de contacte

  LLESTA NOTIFICACIONS DIRe

  Existeix una llista de distribució per a usuaris de DIRe a través de la qual  s'emeten notificacions sobri:
  - noves versions
  - canvis en la plataforma
  - pegats
  - problemes/bugs rellevants
  - novetats

  A aquesta llista dire-notificacion@listas-ctt.administracionelectronica.gob.es, es poden subscriure usuaris, tant gestors com a personal tècnic que estiguin utilitzant DIRe. Per donar-se de alta pot utilitzar el següent enllaç (Obre en nova finestra) .

  Tipus de Solució:
  Infraestructura o servei comú
  Estat de la Solució:
  Desenvolupo
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Gestió econòmica i financera
  Àrea funcional:
  Energia
  Llicencia:
  Desconeguda
  Nivell Interoperabilitat:
  Legal
  Llenguatge de Programació:
  PHP
  Sistema Operatiu:
  Linux

  Descripció

  El sistema proporciona a les entitats privades un portal web d'accés i una interfície de serveis web per a l'alta/baixa/actualització de les seves dades. La identificació de l'entitat com a proveïdora de la informació es realitza sempre mitjançant ús de certificat electrònic. Si és a través del portal web requereix identificació per certificat electrònic i si és a través de serveis web requereix W-Security, igual que es fa en FACe. L'accés al portal web es pot fer a través de Carpeta Ciutadana

   

  • NOTA: A l'àrea de descàrregues pot trobar més informació.

  Notícies

  31 May 2018

  Posada en producció de DIRe Desplegar acordeon

  La Secretaria General d'Administració Digital posa a la disposició de les entitats privades el Directori d'Entitats DIRe. Aquest sistema replica la idea fonamental del sistema Directori Comú DIR3 però amb un enfocament d'identificació d'unitats de les entitats de caràcter privat.

  La posada en producció d'aquest sistema suposa una fita a l'hora de desplegar nous sistemes informàtics que donin sustento a les relacions electròniques entre les Administracions Publiques i aquests ens privats. Especialment arran de les obligacions definides en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú i de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractació del Sector Públic, en el que a facturació electrònica entre empreses es refereix.

  El sistema permet a les entitats definir una estructura interna d'unitats per ser usada en les seves relacions amb el Sector Públic. Atorgant DIRe a cadascuna d'aquestes unitats d'un codi d'unitat que servirà com a identificador únic de la unitat en les relacions electròniques amb les Administracions Públiques.

  No obstant això el sistema no se circumscriu únicament a les relacions de les entitats privades amb les Administracions Públiques. El sistema està disponible igualment per a les relacions entre ens privats. Sent un sistema d'identificació d'unitats d'entitats privades obert a relacions B2G, G2B, B2B. Aquest sistema d'informació és fonamental per a la tramitació automatitzada, com s'ha demostrat en el cas públic amb el sistema DIR3, d'unitats orgàniques de l'administració.

  Tant la contribució de les entitats com la consulta o consum de la informació del sistema pot obtenir-se a través del seu portal web: https://dire.gob.es . Com a través de les interfícies de serveis web definides per a una comunicació automatitzada.

   

  12 April 2018

  Publicat entorn de proves del Directori d'Entitats – DIRe Desplegar acordeon

  El Directori d'entitats (DIRe) és un  sistema d'informació que permet a les persones jurídiques de l'àmbit privat, mantenir una informació bàsica sobre la seva estructura. Generant un codi únic a nivell d'unitat, perquè les diferents aplicacions de la Secretaria General d'Administració Digital i d'aquells organismes, Administracions Públiques i serveis privats que desitgin fer ús d'aquesta informació puguin accedir a la mateixa.

  DIRe facilita el compliment de la llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques que en el seu article 14 reconeix el dret i obligació de relacionar-se electrònicament amb les Administracions Públiques.

  El sistema posa a la disposició de les entitats un portal web d'accés i gestió d'informació bàsica relativa a la seva entitat: adreça postal, informació de contacte, etc. Informació de la seva estructura en tants nivells com sigui necessari. DIRe proporciona un codi alfanumèric unívoc a cada entitat i a cada unitat de la mateixa que li permetrà relacionar-se amb l'Administració Pública. Al portal web de consum qualsevol ciutadà podrà cercar entitats donades de alta i obtenir tota la informació continguda. L'accés al portal de gestió es fa a través d'identificació amb certificat electrònic.

  A més del portal web, es posa a la disposició de les entitats interfícies de serveis web per a l'alta, baixa o edició de les dades. L'accés a les interfícies requerirà W-Security. Igualment es posa a la disposició de les entitats, incloses entitats de l'àmbit públic, serveis web de consulta de la informació de les entitats donades de alta en el sistema.

  S'ha publicat en internet l'entorn de proves de DIRe, pot accedir a ell a través de la següent url: https://se-dire.redsara.es .

  Pot trobar més informació sobre l'ús dels portals o la integració amb els serveis web en http://administracionelectronica.gob.es/ctt/direntidades .

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Responsable