Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Gestió de Centres de Procesament de dades

 • Nomeni Abreujat:
  Web CPD's
  Resumeixen:
  Aplicació Web de Gestió dels Centres de Procesament de dades, permet configuració de racks, us, equip de sistemes o comunicacions, informació associada, fotografies, connexions, serveis associats, bases de dades, servidors virtuals, aplicacions.
  Destinataris:
  Qualsevol Administració Pública
  Organismes Responsables:
  Ministeri de Política Territorial i Funció Pública
  Secretaria d'Estat de Funció Pública
  Secretaria General d'Administració Digital
  Contacte:

  Correu Electrònic: sistemas.admon@correo.gob.es

  Tipus de Solució:
  Aplicació
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Infraestructura de comunicacions i missatgeria , Gestió de serveis i sistemes
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic
  Llicència:
  GPL (GNU General Public License)
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic
  Llenguatge de Programació:
  PHP

  Descripció

  Finalitat:

  Amb l'aplicació de Gestió de CPD's es pretente arribar a un punt únic d'informació on recopilar qualsevol dada d'utilitat relatiu als equips informàtics de la SGTIC situats en els CPD's de Serveis Centrals del Ministeri d'Administracions Públiques.

  Es pretén així mateix que les dades a incorporar no només facin referència a la informació tècnica dels equips, sinó que s'incloguin també prodedimientos associats als mateixos així com els serveis i aplicacions que comprenen, les connexions que tenen o les dades de contacte del servei de manteniment de cada equip.

  Objectiu:

  L'objectiu d'aquest projecte és aconseguir centralitzar la informació dels servidors i equips associats que cada unitat gestionava de forma independent, de manera que encara que es mantingui la responsabilitat de cada àrea en el manteniment dels seus equips, les dades siguin compartides de forma ràpida i còmoda.

  També es pretén optimitzar l'administració dels equips en incloure informació documentada relativa a procediments, serveis i polítiques de backups de cada servidor.

  Descripció:

  La Gestió de CPD's és una aplicació Web que permet centralitzar la informació de servidors, switches, routers, discos, o de qualsevol equipamento informàtic d'un CPD.

  En ser una aplicació Web la seva gestió es pot realitzar des de qualsevol equip que disposi d'un navegador i tingui connexió amb el servidor.

  L'ús de l'eina és senzill i intuïtiu, la informació es distribueix per CPD's, on cadascun té un enllaç associat. Dins de cada CPD es mostren de forma gràfica els diferents racks que es compon el mateix, amb els equips que hi ha instal·lats en cadascun.

  Cada equip pot ser editat per consultar o completar informació dividendose aquesta en diversos blocs.

  • Informació general: inclou dades de l'equip com a nom, marca, model, nº de sèrie, dades de garantia, o dimensions, entre uns altres.
  • Manteniment d'equip: inclou les dades de l'empresa de manteniment, període contrado i dades de contacte amb aquesta empresa.
  • Connexions: s'especifiquen les connexions entre els equips, de manera que per exemple no és necessari estar veient el cablejat per esbrinar al fet que port del switch està connectat un servidor.
  • Procediments associats: es detallen els procediments associats a les actuacions que poden ser necessàries dur a terme en l'equip, són d'especial interès els de encès i apagat del mateix.
  • Serveis i Aplicacions: es detallen les aplicacions i serveis que es prestán des de l'equip.
  • Backups: defineix la politica de backup que s'està aplicant en l'equip.

  També permet la gestió de màquines virtuals situades sobre servidors físics que estiguin situats en el CPD.

  Resultats:

  • Unificar la informació de dades físiques i característiques relativa a servidors.
  • Incloure en el mateix repositiorio la informació d'altres equips disitintos de servidors que també se situen en els CPD's.
  • Millora en la distribució de l'espai físic disponible l'els diferents CPD`s.
  • Unificar la documentació els procediments associats als equips.
  • Crear un entorn que faciliti la gestió conjunta de l'equipament d'un CPD i que sigui d'utilitat per a diferents àrees.

  Avantatges:

  • Reducció de l'esforç en el manteniment de la informació.
  • Permet consultar molta informació de diferents CPD's en un únic repositori.
  • Unificació de la informació.
  • Accés via Web, només és necessari que el client disposi d'un navegador.
  • Sense costos per llicències.
  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Punt d'Accés General
Punt d'Accés General
Responsable