Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Suplemento Europeo al Títol Electrònic (SET-i)

 • Nomene Abreujat:
  SET-i
  Resum:
  La Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) presenta una proposta de modelatge del Suplemento Europeo al Títol focalitzada en la internacionalització i en l'adequació a l'Esquema Nacional d'Interoperabilitat, que pretén fomentar la normalització i l'intercanvi de dades acadèmiques.
  Organisme promotor:
  CONFERÈNCIA DE RECTORS DE LES UNIVERSITATS ESPANYOLES
  Contacte:

  Model de contingut

  Daniel Sánchez Martínez

  danielsm@um.es

  Telèfon: 868 88 80 00

  Cap de Projecte Administració Electrònica – Universitat de Múrcia
  Coordinador Tècnic del Grup de Treball d'i-Administració – CRUE-TIC

  El grup de treball d'i-Administració de CRUE-TIC té com a principal responsabilitat el foment de la i-Administració en l'àmbit del Sistema Universitari Español (SUE), identificant les millors pràctiques, fomentant acords, realitzant estudis, promovent projectes i participant en esdeveniments.

  Dentro de estos acords, es manté una fructífera col·laboració amb el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques (MINHAP), iniciada en el context de la prestació mútua de servicis d'administració electrònica, i que s'estén a àmbits com l'elaboració de les normes tècniques d'ENS i de l'ENI, projectes concrets del Pla Avança com EDUFIDE-II, i el projecte d'identificació europea STORK, al costat de la seua evolució STORK2.

   

  Model de metadades

  Pepita Raventós

  pepita.raventos@udl.cat

  Telèfon: 973 702 005

  Arxivera de la Universitat de Lleida
  Secretària del Comité executiu de la Conferència d'Arxivers de les Universitats Espanyoles- CRUE Arxius Universitaris

  La Conferència d'Arxivers de les Universitats Espanyoles de la CRUE està formada pels tècnics d'arxiu de les universitats espanyoles de titularitat tant pública com a privada, i té com a finalitat col·laborar en tasques, objectius i realitzacions comunes que porten a millorar la gestió del patrimoni documental dels centres espanyols d'educació superior.   

  Els arxius de les universitats, específicament han promogut activitats, informes, publicacions i acords en el marc de l'administració electrònica en pro de la conservació dels documents a l'efecte de valor probatori, d'evidència i de memòria com a patrimoni documental en les universitats i com a referent en el nostre país.  Dins d'este treball, destacar la col·laboració amb CRUE-TIC i amb els Ministeris implicats en el desenvolupament de normes entorn de/entorn de document electrònic i arxiu digital.

  Àrea orgànica:
  Universitats
  Subtipo de model de dades:
  Estructura d'Informació (Estàndard semàntic)
  Àrea funcional:
  Educació, cultura i esports
  Llicencia:
  EUPL (European Public License)

  Descripció

  El Suplemento Europeo al Títol (SET) oferix la possibilitat que els actuals alumnes universitaris europeus puguen beneficiar-se, una vegada acabats els seus estudis, dels avantatges que comporta per a la seua mobilitat acadèmica i professional, el que els seus títols vagen acompanyats d'un document d'informació eficaç sobre el nivell i contingut dels ensenyaments que hagen cursat en una universitat concreta.

  Encara que la Comissió Europea disposa de directrius generals sobre l'estructura d'este document i fins i tot els desenvolupaments normatius de cada país introduïxen particularitats i especificitats, no existix un format electrònic definit que permeta operar de forma automàtica amb la informació del suplement, ni que facilite la seua emissió i reutilització electrònica.

  Per a suplir esta manca, la Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles (CRUE)  ha impulsat una proposta de modelatge que ha sigut desenvolupada mitjançant una col·laboració conjunta per la Comissió Sectorial de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (CRUE-TIC) i per la Conferència d'Arxivers de les Universitats Espanyoles (CAU).

  CRUE-TIC s'ha encarregat d'elaborar el model de contingut per al SET electrònic dins d'esta proposta. La CAU, per la seua part, ha elaborat el model de metadades. Els principals objectius d'esta proposta són els següents:

  • Afavorir la interoperabilitat i la interpretació automàtica de les dades contingudes en el SET entre diferents organitzacions tant nacionals com a internacionals.
  • Facilitar la impresión del SET electrónico a partir de hojas de estilo predefinidas.
  • Establir una especificació completa i extensible que responga a les necessitats internes nacionals quant a normativa, però que també puga servir com a format de referència europeu.
  • Obtindre un document administratiu electrònic amb plena validesa legal.

  Notícies

  19 July 2016

  Publicada la versió 1.1 del Suplemento Europeo al Títol Electrònic (SET-i) Desplegar acordeon

  Ha sigut publicada la versió 1.1 del model de contingut del SET-i mantingut per la Comissió Sectorial de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (CRUE-TIC). Les seues principals novetats són les següents.

  • Forma d'estudi: Corregir una errata en la denominació en anglés de la característica “Forma d'estudi” la traducció del qual és “Mode of study” i es va transcriure com “Model of study”. 
  • Pràctiques en empresa: El nou esquema permet relacionar dades de pràctiques realitzades per l'alumne en més d'una empresa amb un mòdul, matèria, assignatura (Course Unit).  A més, s'afig un nou element opcional que permet informar del nombre d'hores de formació (TrainingHours). 
  • País de naixement: S'ha establit com a opcional l'atribut que identifica el país de naixement de la llista de països ISO 3166-1-alpha-2 en previsió de casos en els quals no es dispose d'esta informació. 
  • EHEA Framework: S'ha establit com a opcional l'atribut que identifica el Marc de Qualificacions de l'Espai Europeu d'Educació Superior (cicles de Bolonya), ja que en alguns casos no es pot determinar al no estar arreplegada l'equivalència en el Sistema Educatiu.

  Addicionalment, la Conferència d'Arxivers d'Universitats Espanyoles (CAU)  ha desenvolupat un model de metadades d'arxiu per al SET-i, que enriquix la proposta i que s'aporta a partir d'esta versió.

  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable

Enllaços d'interésSoluciones Relacionades