Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Registre de Funcionaris Habilitats

 • Nomene Abreujat:
  RFH - Habilit@
  Resumixen:
  Habilit@ permet fer constar les habilitacions dels funcionaris de les Administracions Públiques i els seus organismes públics perquè actuen davant l'administració en nom del ciutadà. Esta actuació podrà realitzar-se en procediments que requerisquen identificació o firma i còpies autèntiques d'acord a l'article 12.2 i article 27 de la Llei Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques respectivament.
  Destinataris:
  Qualsevol Administració Pública
  Organismes Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Manera d'Ús:
  Servici en xarxa integrable en aplicacions del client
  Servici en xarxa per a usuari final
  Contacte:

  Per a comunicar una incidència o sol·licitud de suport al Centre d'Atenció a Integradors i Desenvolupadors (CAID) òmpliga el formulari Web d'obertura de sol·licituds de suport tècnic(Obri en nova finestra)

  És convenient seleccionar en el camp Aplicació/servici el valor RFH: Registre de Funcionari Habilitats que es troba en Altres servicis.

  Tipus de Solució:
  Infraestructura o servici comú
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Gestió de recursos humans
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic
  Llenguatge de Programació:
  HTML , JAVA , JSP , Servicis Web
  Sistema Operatiu:
  Windows , Linux

  Descripció

  Habilit@ arreplega  als funcionaris que poden ser habilitats per a l'assistència en l'ús de mitjans electrònics als interessats i l'abast de l'habilitació per a actuar en nom dels ciutadans, que no disposen de firma electrònica, per a realitzar tràmits administratius.

  La Llei 39/2015 del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, en el seu article 12  concreta i desenvolupa esta habilitació, especificant en el seu apartat 2 que si un interessat no disposa dels mitjans electrònics necessaris, la seua identificació o firma electrònica en el procediment administratiu podrà ser vàlidament realitzada per un funcionari públic mitjançant l'ús del sistema de firma electrònica del que estiga dotat per a açò.  En este cas, serà necessari que el ciutadà  que manque dels mitjans electrònics s'identifique davant el funcionari i preste el seu consentiment exprés per a esta actuació, havent de quedar constància per als casos de discrepància o litigi.

  En l'apartat 3 concreta que l'AGE mantindrà actualitzat un registre on constaran els funcionaris habilitats per a la identificació i firma regulats en este article.

  Recursos relacionats: Representa(Obri en nova finestra)

  Notícies

  15 September 2016

  Estat actual del RFH Desplegar acordeon

  En este moment estem treballant en l'actualització de l'aplicació actual per a permetre l'alta de funcionaris habilitats de l'AGE que estiguen registrats en el Registre Central de Personal, estarà disponible a l'octubre de 2016. En paral·lel estem desenvolupant una nova i millorada versió d'Habilit@ per a totes les Administracions, per a mediats de 2017.

  Quant a la consulta d'habilitacions actives via servici web, recomanem l'ús de l'aplicació Represent@, servici comú que servix de punt únic per a la validació de l'habilitació dels professionals associats a col·lectius de representació de persones físiques o jurídiques.

  Els servicis web actuals van a ser deprecados en breu.

  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable

Enllaços d'interésSoluciones Relacionades