Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Registre de Funcionaris Habilitats

 • Nomeni Abreujat:
  RFH - Habilit@
  Resumeixen:
  Habilit@ permet fer constar les habilitacions dels funcionaris de les Administracions Públiques i els seus organismes públics perquè actuïn davant l'administració en nom del ciutadà. Aquesta actuació podrà realitzar-se en procediments que requereixin identificació o signatura i còpies autèntiques d'acord a l'article 12.2 i article 27 de la Llei Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques respectivament.
  Destinataris:
  Qualsevol Administració Pública
  Organismos Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Modo de Uso:
  Servei en xarxa integrable en aplicacions del client
  Servei en xarxa per a usuari final
  Contacte:

  Per comunicar una incidència o sol·licitud de suport al Centre d'Atenció a Integradors i Desarrolladores (CAID) empleni el formulari Web d'obertura de sol·licituds de suport tècnic(Obre en nova finestra)

  És convenient seleccionar en el camp Aplicació/servei el valor RFH: Registre de Funcionari Habilitats que es troba en Altres serveis.

  Tipus de Solució:
  Infraestructura o servei comú
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Gestió de recursos humans
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Público
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic
  Llenguatge de Programació:
  HTML , JAVA , JSP , Servicios Web
  Sistema Operatiu:
  Windows , Linux

  Descripció

  Habilit@ recull  als funcionaris que poden ser habilitats per a l'assistència en l'ús de mitjans electrònics als interessats i l'abast de l'habilitació per actuar en nom dels ciutadans, que no disposin de signatura electrònica, per realitzar tràmits administratius.

  La Llei 39/2015 del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, en el seu article 12  concreta i desenvolupa aquesta habilitació, especificant al seu apartat 2 que si un interessat no disposa dels mitjans electrònics necessaris, la seva identificació o signatura electrònica en el procediment administratiu podrà ser vàlidament realitzada per un funcionari públic mitjançant l'ús del sistema de signatura electrònica del que estigui dotat per a això.  En aquest cas, serà necessari que el ciutadà  que manqui dels mitjans electrònics s'identifiqui davant el funcionari i presti el seu consentiment exprés per a aquesta actuació, havent de quedar constància per als casos de discrepància o litigi.

  A l'apartat 3 concreta que l'AGE mantindrà actualitzat un registre on constaran els funcionaris habilitats per a la identificació i signatura regulats en aquest article.

  Recursos relacionats: Representa(Obre en nova finestra)

  Notícies

  15 September 2016

  Estat actual del RFH Desplegar acordeon

  En aquest moment estem treballant en l'actualització de l'aplicació actual per permetre l'alta de funcionaris habilitats de l'AGE que estiguin registrats en el Registre Central de Personal, estarà disponible a l'octubre de 2016. En paral·lel estem desenvolupant una nova i millorada versió d'Habilit@ per a totes les Administracions, per intervinguts de 2017.

  Quant a la consulta d'habilitacions actives via servei web, recomanem l'ús de l'aplicació Represent@, servei comú que serveix de punt únic per a la validació de l'habilitació dels professionals associats a col·lectius de representació de persones físiques o jurídiques.

  Els serveis web actuals van a ser deprecados en breu.

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable

Enllaços d'interèsSolucionis Relacionades