Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

PLATA - Plataforma de Traducció Automàtica

 • Nomene Abreujat:
  PLATA
  Resumixen:
  La Plataforma de Traducció Automàtica de la Secretaria General d'Administració Digital. (Plata) sorgix per a cobrir la necessitat de dotar als portals de la SGAD d'una plataforma de traducció de textos/documents/htmls que permeta presentar els continguts als ciutadans traduïts amb un nivell mínim de qualitat en les llengües cooficials i anglés.

  Basada en motors de traducció opensource (Moses, Apertium), permet la traducció automàtica de portals web als idiomes cooficials i a anglés, francés o portugués a partir de textos en castellà

  Destinataris:
  Qualsevol Administració Pública
  Organismes Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Manera d'Ús:
  Servici en xarxa integrable en aplicacions del client
  Contacte:

  soporte.plata@correo.gob.es

  LLESTA NOTIFICACIONS PLATA

  Existix una llista de distribució per a usuaris de PLATA a través de la qual  s'emeten notificacions sobre:
  - noves versions
  - canvis en la plataforma
  - pegats
  - problemes/bugs rellevants
  - novetats

  A esta llista http://listas-ctt.administracionelectronica.gob.es/mailman/listinfo/plata-notificacion, es poden subscriure usuaris, tant gestors com a personal tècnic de les Administracions Públiques que estiguen utilitzant PLATA. Per a donar-se de alta pot utilitzar el següent enllaç (Obri en nova finestra) .

  Tipus de Solució:
  Infraestructura o servici comú
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Servicis horitzontals per a les AA.PP
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Polític
  Llenguatge de Programació:
  JAVA
  Sistema Operatiu:
  Linux

  Descripció

  El sistema PLATA  permet la traducció dels continguts dels portals  a través de servicis web. Sent completament transparent per al ciutadà.

   A més, està integrada amb el Servici de Traducció de la Comissió Europea (MT@EC).

  Es pot:

  - Definir la traducció d'una paraula o d'un text per a un idioma i usuari específic.

  - Reconeixement de nom d'entitats

  - Indicar direccions urls que, encara que no estan dins del portal integrat amb Plata, quan s'accedisca a la pàgina, des del Portal integrat, Plata va a realitzar la seua traducció.

  - Especificar direccions urls que, encara que estan dins del portal integrat amb Plata, quan s'accedisca a la pàgina des del Portal integrat, Plata no va a realitzar la seua traducció.

  - Determinar el nombre de pàgines que s'escorcollen, per a cadascun dels usuaris-portals registrats en el sistema.

  Notícies

  12 November 2019

  PLATA versió 1 deixa de funcionar a la fi de Març 2020 Desplegar acordeon

  Des de fa quasi tres anys es troba operativa i en explotació la  versió 2 de PLATA.  Durant este temps s'han mantingut la versió 1 i la 2 perquè els usuaris pogueren realitzar la seua adaptació. Després d'este període informem als usuaris de PLATA que la versió 1 deixarà d'estar disponible a partir del mes de març de 2020, per la qual cosa els informem perquè si seguixen utilitzant la versió 1, realitzen els canvis necessaris per a utilitzar la nova versió.

  Per a l'adaptació dels seus sistemes tenen disponible en l'àrea de descàrregues el Manual d'Integració de PLATA adaptat a la nova versió.

  La nova versió 2 de Plata proporciona millores com:

  • Major qualitat en la traducció mitjançant l'optimització del seu funcionament i la generació de nous “corpus” per als diferents idiomes que manegen els seus dos motors (Apertium i Moses).
  • Nous parells d'idiomes en el motor Apertium: castellà – portugués i francés – castellà
  • Integració amb el sistema MT@EC, plataforma de traducció de text que proporciona la Comissió Europea. Els portals integrats en Plata es poden beneficiar dels servicis de traducció que MT@EC té accessibles, sense necessitat de  realitzar un desenvolupament addicional.
  31 October 2016

  Nova versió 2 de la Plataforma de Traducció Automàtica Plata Desplegar acordeon

  La nova versió 2 de Plata proporciona millores com:

  • Major qualitat en la traducció mitjançant l'optimització del seu funcionament i la generació de nous “corpus” per als diferents idiomes que manegen els seus dos motors (Apertium i Moses).
  • Nous parells d'idiomes en el motor Apertium: castellà – portugués i francés – castellà

  • Integració amb el sistema MT@EC, plataforma de traducció de text que proporciona la Comissió Europea. Els portals integrats en Plata es poden
   beneficiar dels servicis de traducció que MT@EC té accessibles, sense necessitat de  realitzar un desenvolupament addicional.

  08 March 2016

  El portal EUGO s'adherix a la plataforma PLATA Desplegar acordeon

  Des de la setmana passada el portal EUGO (http://www.eugo.es) traduïx els seus continguts dinàmics al català, gallec i portugués a través de la plataforma PLATA de la Direcció de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DTIC) del MINHAP.

  Esta traducció es fa al vol a través del sistema de traducció automàtica PLATA que facilita traduccions des del castellà a diferents idiomes amb una qualitat adequada per al seu ús per part dels portals de les Administracions Públiques.

  08 March 2016

  Ús de PLATA Desplegar acordeon

  L'actual plataforma PLATA de traducció automàtica de l'Administració General de l'Estat ha integrat recentment el portal EUGO per a traducció automàtica dels seus continguts. Este portal s'unix a la llista dels portals que a dia d'hui utilitzen PLATA com el seu sistema de traducció de continguts web.

  Organismes i portals que utilitzen PLATA:

  • Secretaria d'Estat d'Administració Pública - MINHAP
  • Intervenció General de l'Administració de l'Estat - MINHAP
  • MUFACE - MINHAP
  • Ministeri de Justícia
  • Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme
  • Agència Espanyola de Protecció de Dades
  03 December 2013

  PLATA traduïx el Portal d'Accés General Desplegar acordeon

  El portal PAG http://administracion.gob.es/  s'ha integrat amb PLATA per a la traducció de les seues pàgines als idiomes cooficials.

  02 December 2013

  PLATA traduïx al complet el Portal d'Administració Electrònica Desplegar acordeon

  PAe - administracionelectronica.gob.es ha integrat el seu sistema amb PLATA per a la traducció de totes les seues pàgines als idiomes cooficials i l'anglés. D'esta forma PAe es convertix en el primer portal a traduir tots els seus continguts amb la plataforma de traducció automàtica PLATA.

  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Punt d'Accés General
Punt d'Accés General
Responsable