Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

PLATA - Plataforma de Traducció Automàtica

 • Nomeni Abreujat:
  PLATA
  Resum:
  La Plataforma de Traducció Automàtica de la Secretaria General d'Administració Digital. (PLaTa) sorgeix per cobrir la necessitat de dotar als portals de la SGAD d'una plataforma de traducció de textos/documents/htmls que permeti presentar els continguts als ciutadans traduïts amb un nivell mínim de qualitat en les llengües cooficials i anglès.

  Basada en motors de traducció opensource (Moses, Apertium), permet la traducció automàtica de portals web als idiomes cooficials i a anglès, francès o portuguès a partir de textos en castellà

  Destinataris:
  Qualsevol Administració Pública
  Organismos Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Modo de Uso:
  Servei en xarxa integrable en aplicacions del client
  Contacto:

  soporte.plata@correo.gob.es

  LLESTA NOTIFICACIONS PLATA

  Existeix una llista de distribució per a usuaris de PLATA a través de la qual  s'emeten notificacions sobri:
  - noves versions
  - canvis en la plataforma
  - pegats
  - problemes/bugs rellevants
  - novetats

  A aquesta llista http://listas-ctt.administracionelectronica.gob.es/mailman/listinfo/plata-notificacion, es poden subscriure usuaris, tant gestors com a personal tècnic de les Administracions Públiques que estiguin utilitzant PLATA. Per donar-se de alta pot utilitzar el següent enllaç (Obre en nova finestra) .

  Tipus de Solució:
  Infraestructura o servei comú
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Serveis horitzontals per les AA.PP
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Público
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Polític
  Llenguatge de Programació:
  JAVA
  Sistema Operatiu:
  Linux

  Descripció

  El sistema PLATA  permet la traducció dels continguts dels portals  a través de serveis web. Sent completament transparent per al ciutadà.

   A més, està integrada amb el Servei de Traducció de la Comissió Europea (MT@EC).

  Es pot:

  - Definir la traducció d'una paraula o d'un text per a un idioma i usuari específic.

  - Reconeixement de nom d'entitats

  - Indicar adreces urls que, encara que no estan dins del portal integrat amb PlaTa, quan s'accedeixi a la pàgina, des del Portal integrat, PlaTa va a realitzar la seva traducció.

  - Especificar adreces urls que, encara que estan dins del portal integrat amb PlaTa, quan s'accedeixi a la pàgina des del Portal integrat, PlaTa no va a realitzar la seva traducció.

  - Determinar el nombre de pàgines que s'escorcollen, per a cadascun dels usuaris-portals registrats en el sistema.

  Notícies

  26 October 2020

  Disponible en Producció nova versió 9.0 de PLATA Desplegar acordeon

  Els informem que s'acaba de posar  en producció l'última versió de PLATA, la v9.0 que inclou les següents novetats:

   

  • Actualització dels sistemes de traducció automàtica actuals. Parells de llengües amb motor Apertium

  Amb la finalitat de continuar millorant la qualitat de traducció dels parells Apertium s'ha desenvolupat un sistema que permeti emmagatzemar les paraules desconegudes en el procés de traducció. Aquestes paraules seran, posteriorment, analitzades per realitzar l'ampliació de la cobertura.

  A més, com a part del procés de millora, també s'ha ampliat la cobertura dels diccionaris actuals del motor Apertium en àmbit administratiu incloent aquelles paraules que s'han estimat oportunes de les emmagatzemades com desconegudes. S'han afegit almenys més de 350 termes de llenguatge administratiu a cadascun dels idiomes actuals del motor Apertium.

   

  • Implantació de nou parell de traducció

  Amb la finalitat d'ampliar els parells de traducció, s'ha implantat nou parell, espanyol-català variant balear, per al motor Apertium. Com a part d'aquesta nova funcionalitat s'han modificat els Web Services per incorporar el nou parell i s'han creat el nou parell de traducció amb almenys 40.000 termes:

   

  • millora en els parells de traducció

  Amb la finalitat de millorar encara més la qualitat de la traducció, s'han integrat diferents vocabularis temàtics. S'han incluído, com a mínim 500 termes de l'àmbit administratiu, per a cadascun dels idiomes implantats i prèviament descrits

   

  12 November 2019

  PLATA versió 1 deixa de funcionar a la fi de Març 2020 Desplegar acordeon

  Des de fa gairebé tres anys es troba operativa i en explotació la  versió 2 de PLATA.  Durante aquest temps s'han mantingut la versió 1 i la 2 perquè els usuaris poguessin realitzar la seva adaptació. Després d'aquest període informem als usuaris de PLATA que la versió 1 deixarà d'estar disponible a partir del mes de març de 2020, per la qual cosa els informem perquè si segueixen utilitzant la versió 1, realitzin els canvis necessaris per utilitzar la nova versió.

  Per a l'adaptació dels seus sistemes tenen disponible a l'àrea de descàrregues el Manual d'Integració de PLATA adaptat a la nova versió.

  La nova versió 2 de PlaTa proporciona millores com:

  • Major qualitat en la traducció mitjançant l'optimització del seu funcionament i la generació de nous “corpus” per als diferents idiomes que manegen els seus dos motors (Apertium i Moses).
  • Nous parells d'idiomes en el motor Apertium: castellà – portuguès i francès – castellà
  • Integració amb el sistema MT@EC, plataforma de traducció de text que proporciona la Comissió Europea. Els portals integrats en PLaTa es poden beneficiar dels serveis de traducció que MT@EC té accessibles, sense necessitat de  realitzar un desenvolupament addicional.
  31 October 2016

  Nova versió 2 de la Plataforma de Traducció Automàtica PLaTa Desplegar acordeon

  La nova versió 2 de PlaTa proporciona millores com:

  • Major qualitat en la traducció mitjançant l'optimització del seu funcionament i la generació de nous “corpus” per als diferents idiomes que manegen els seus dos motors (Apertium i Moses).
  • Nous parells d'idiomes en el motor Apertium: castellà – portuguès i francès – castellà

  • Integració amb el sistema MT@EC, plataforma de traducció de text que proporciona la Comissió Europea. Els portals integrats en Plata es poden
   beneficiar dels serveis de traducció que MT@EC té accessibles, sense necessitat de  realitzar un desenvolupament addicional.

  08 March 2016

  El portal EUGO s'adhereix a la plataforma PLATA Desplegar acordeon

  Des de la setmana passada el portal EUGO (http://www.eugo.es) tradueix els seus continguts dinàmics al català, gallec i portuguès a través de la plataforma PLATA de l'Adreça de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DTIC) del MINHAP.

  Aquesta traducció es fa al vol a través del sistema de traducció automàtica PLATA que facilita traduccions des del castellà a diferents idiomes amb una qualitat adequada per al seu ús per part dels portals de les Administracions Públiques.

  08 March 2016

  Ús de PLATA Desplegar acordeon

  L'actual plataforma PLATA de traducció automàtica de l'Administració General de l'Estat ha integrat recentment el portal EUGO per a traducció automàtica dels seus continguts. Aquest portal s'uneix a la llista dels portals que a dia d'avui utilitzen PLATA com el seu sistema de traducció de continguts web.

  Organismos i portals que utilitzen PLATA:

  • Secretaria d'Estat d'Administració Pública - MINHAP
  • Intervenció General de l'Administració de l'Estat - MINHAP
  • MUFACE - MINHAP
  • Ministeri de Justícia
  • Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme
  • Agència Espanyola de Protecció de Dades
  03 December 2013

  PLATA tradueix el Portal d'Accés General Desplegar acordeon

  El portal PAG http://administracion.gob.es/  s'ha integrat amb PLATA per a la traducció de les seves pàgines als idiomes cooficials.

  02 December 2013

  PLATA tradueix al complet el Portal d'Administració Electrònica Desplegar acordeon

  PAe - administracionelectronica.gob.es ha integrat el seu sistema amb PLATA per a la traducció de totes les seves pàgines als idiomes cooficials i l'anglès. D'aquesta forma PAe es converteix al primer portal a traduir tots els seus continguts amb la plataforma de traducció automàtica PLATA.

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable