Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Pla d'adreçament i interconnexió de xarxes en l'Administració

 • Nomene Abreujat:
  plandira
  Resum:
  El Pla definix un espai d'adreçament privat per a l'Administració Pública alhora que facilita la coordinació entre plans de numeració IP.
  Destinataris:
  Qualsevol Administració Pública
  Organismos Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Contacte:


  http://administracionelectronica.gob.es/general/vercontacto.htm

  Tipus de Solució:
  Buena Práctica
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Servicis horitzontals per a les AA.PP , Infraestructura de comunicacions i missatgeria , Normalització i regulació
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Público
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Legal

  Descripció

  Finalitat:

  El Pla d'adreçament i interconnexió de xarxes en l'Administració definix un espai d'adreçament privat comú per als Centres de l'Administració. Este Pla permet que cada entitat o organisme puga establir de manera independent els seus plans de numeració IP, en funció de la seua infraestructura de xarxa, o distribució orgànica o departamental, però mantenint una coordinació amb la resta d'Administracions Públiques que evite l'ús de direccions duplicades.

  Objectiu:

  Garantir una correcta administració de la xarxa, mitjançant un seguiment permanent del pla de numeració en cada subxarxa i mantindre al dia la documentació dels canvis que es produïxen en el mateix. D'esta forma es garantix l'evolució i creixement de les xarxes per a fer front a noves necessitats.

  Descripció:

  La Llei 11/2007(Obri en nova finestra) , de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als servicis públics, d'ara endavant LAECSP, en el seu article 43, establix que l'Administració General de l'Estat, les Administracions Autonòmiques i les entitats que integren l'Administració Local, així com els consorcis o altres entitats de cooperació constituïts a tals efectes per estes, adoptaran les mesures necessàries i incorporaran en els seus respectius àmbits les tecnologies precises per a possibilitar la interconnexió de les seues xarxes amb la finalitat de crear una xarxa de comunicacions que interconnecte els sistemes d'informació de les Administracions Públiques espanyoles i permeta l'intercanvi d'informació i servicis entre les mateixes, així com la interconnexió amb les xarxes de les Institucions de la Unió Europea i d'altres Estats Membres.

  El Pla d'adreçament i interconnexió de xarxes en l'Administració és necessari para:

  • La interconnexió de les xarxes de les Administracions Públiques i en particular a i a través de la Red SARA (Sistema d'Aplicacions i Xarxes per a les Administracions).
  • El desplegament de servicis d'administració electrònica sobre la Xarxa SARA.
  • La interconnexió amb xarxes d'Administracions d'altres Estats membres de la UE, el desplegament i accés als servicis públics europeus d'administració electrònica, a través de la Xarxa SARA i del seu enllaç amb la xarxa transeuropea sTESTA, que té al seu torn el seu propi pla d'adreçament.

  En este sentit, el Consell Superior d'Administració Electrònica vé promovent des de fa anys el Pla d'adreçament i interconnexió de xarxes en l'Administració que definix un espai d'adreçament privat comú per als Centres de l'Administració. Este Pla permet que cada entitat o organisme puga establir de manera independent els seus plans de numeració IP, en funció de la seua infraestructura de xarxa, o distribució orgànica o departamental, però mantenint una coordinació que evite l'ús de direccions duplicades.

  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable

Enllaços d'interésSoluciones Relacionades