Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Pla d'adreçament i interconnexió de xarxes en l'Administració

 • Nomeni Abreujat:
  plandira
  Resum:
  El Pla defineix un espai d'adreçament privat per a l'Administració Pública alhora que facilita la coordinació entre plans de numeració IP.
  Destinataris:
  Qualsevol Administració Pública
  Organismos Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Contacte:


  http://administracionelectronica.gob.es/general/vercontacto.htm

  Tipus de Solució:
  Buena Práctica
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Serveis horitzontals per les AA.PP , Infraestructura de comunicacions i missatgeria , Normalització i regulació
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Público
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Legal

  Descripció

  Finalitat:

  El Pla d'adreçament i interconnexió de xarxes en l'Administració defineix un espai d'adreçament privat comú per als Centres de l'Administració. Aquest Pla permet que cada entitat o organisme pugui establir de manera independent els seus plans de numeració IP, en funció de la seva infraestructura de xarxa, o distribució orgànica o departamental, però mantenint una coordinació amb la resta d'Administracions Públiques que eviti l'ús d'adreces duplicades.

  Objectiu:

  Garantir una correcta administració de la xarxa, mitjançant un seguiment permanent del pla de numeració en cada subxarxa i mantenir al dia la documentació dels canvis que es produeixen en el mateix. D'aquesta forma es garanteix l'evolució i creixement de les xarxes per fer front a noves necessitats.

  Descripció:

  La Llei 11/2007(Obre en nova finestra) , de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, d'ara endavant LAECSP, en el seu article 43, estableix que l'Administració General de l'Estat, les Administracions Autonòmiques i les entitats que integren l'Administració Local, així com els consorcis o altres entitats de cooperació constituïts a tals efectes per aquestes, adoptaran les mesures necessàries i incorporaran en els seus respectius àmbits les tecnologies precises per possibilitar la interconnexió de les seves xarxes amb la finalitat de crear una xarxa de comunicacions que interconnecti els sistemes d'informació de les Administracions Públiques espanyoles i permeti l'intercanvi d'informació i serveis entre les mateixes, així com la interconnexió amb les xarxes de les Institucions de la Unió Europea i d'altres Estats Membres.

  El Pla d'adreçament i interconnexió de xarxes en l'Administració és necessari para:

  • La interconnexió de les xarxes de les Administracions Públiques i en particular a i a través de la Red SARA (Sistema d'Aplicacions i Xarxes per a les Administracions).
  • El desplegament de serveis d'administració electrònica sobre la Xarxa SARA.
  • La interconnexió amb xarxes d'Administracions d'altres Estats membres de la UE, el desplegament i accés als serveis públics europeus d'administració electrònica, a través de la Xarxa SARA i del seu enllaç amb la xarxa transeuropea sTESTA, que té al seu torn el seu propi pla d'adreçament.

  En aquest sentit, el Consell Superior d'Administració Electrònica ve promovent des de fa anys el Pla d'adreçament i interconnexió de xarxes en l'Administració que defineix un espai d'adreçament privat comú per als Centres de l'Administració. Aquest Pla permet que cada entitat o organisme pugui establir de manera independent els seus plans de numeració IP, en funció de la seva infraestructura de xarxa, o distribució orgànica o departamental, però mantenint una coordinació que eviti l'ús d'adreces duplicades.

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable

Enllaços d'interèsSolucionis Relacionades