Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Govern Obert d'Euskadi - opendata

 • Nomeni Abreujat:
  Open Data Euskadi
  Resumeixen:
  Open Data Euskadi pretén impulsar la publicació de dades públiques perquè puguin ser reutilitzats per empreses, infomediarios, altres administracions; i qualsevol que estigui interessat a obtenir productes derivats dels mateixos. L'objectiu de la reutilització de les dades pot ser el de generar valor i riquesa, fomentar la transparència en l'administració o el d'obtenir una major interoperabilitat entre administracions, entre uns altres.
  Destinataris:
  Ciutadà , Empresa , Qualsevol Administració Pública
  Organismes Responsables:
  COMUNITAT AUTÒNOMA DE PAÍS BASC
  Manera d'Ús:
  Producte instal·lable
  Contacte:

  Contacte en portal opendata(Obre en nova finestra)

  Tipus de Solució:
  Aplicació de Fonts Obertes
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Autonòmic
  Àrea tècnica:
  Gestió de serveis i sistemes
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Polític

  Descripció

  Situació de partida i origen de la iniciativa

  Open Data Euskadi s'emmarca dins de la iniciativa de Govern Obert d'Euskadi pel qual Lehendakari es compromet al fet que la participació i la col·laboració de la ciutadania, a l'hora de practicar un bon govern, sigui el full de ruta de la legislatura. Referent a això, en compliment de la Llei 37/2007, el 29/12/2009 s'ordena l'inici del projecte d'obertura de les dades públiques i reutilització de la informació del sector públic. El portal ha estat influenciat per iniciatives pioneres que estan emergint sobre la base de dos models: Model Vivek Kundra i Model Berners-Lee.

  Objectius

  • Publicar dades públiques que puguin ser reutilitzats per empreses, infomediarios i qualsevol que estigui interessat a obtenir productes derivats, i d'aquesta forma generar valor i riquesa.
  • Promoure la transparència en l'Administració Pública
  • Promoure la interoperabilitat entre administracions de manera que aquestes puguin reutilitzar dades d'altres administracions i ens públics i puguin construir serveis útils per a la ciutadania.
  • Promoure i facilitar l'ordenació interna dels sistemes d'informació dins de l'Administració ja que es promou la documentació de dades.

  Principals dificultats i aspectes clau per a la implantació 

  • Dins de les principals dificultats destaquen: el curt espai de temps per a la posada en producció de la iniciativa, les diferències entre les fonts de dades que dificulta la seva recopilació i publicació, la manca de format lliure de les fonts el que obliga a la seva transformació i la coordinació de multitud d'actors amb diferents perfils.
  • En contrapartida a l'anterior punt, les claus per a la reeixida implantació d'aquest projecte han estat: tenir un marc polític favorable amb una clara i transparent estratègia de Govern Obert, un exemplar lideratge, plasmat en l'Acord de Govern de 29 de desembre de 2009, un termini estudiat i concorde a les necessitats de la iniciativa i a l'arquitectura tecnològica que centralitza, comparteix i reutilitza la informació (euskadi.net).

   

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Punt d'Accés General
Punt d'Accés General
Responsable

Enllaços d'interèsSolucionis Relacionades