Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Xarxa Pública Basca de Centres KZgunea

 • Indicadors:
  • Centres KZgunea Oberts: 277.
  • Cobertura de Municipis: 100%.
  • Usuaris Inscrits: 365.000.
  • Usuaris Formats: 262.000.
  • Mitjana Diària de Persones als centres: 3.500.
  • Usuaris Satisfets: 96,81 %.
  • Ràtio de Reclamacions / Suggeriments rebuts: 0,01 %.

  Descripció Funcional

  El Projecte d'Alfabetització Digital va consistir en l'engegada d'una xarxa de centres públics gratuïts per a la formació i l'ús de les Tics en tots els municipis d'Euskadi.

  Referent a això, avui dia, la xarxa KZgunea supera els 365.000 usuaris registrats, dels quins, més de 130.000, s'han format per primera vegada en Internet; la majoria dones, personal aturat i persones majors, sectors socials que es troben més allunyats de les noves tecnologies.

  Des del punt de vista funcional, el Projecte pretenia la reducció de la bretxa digital entre els col·lectius de ciutadans amb major dificultat d'accés a les Noves Tecnologies, la qual cosa, a la vista de les dades obtingudes, s'ha aconseguit. Encara si aquesta bretxa ha estat reduïda, no ha estat eliminada pel que es contínua la labor mitjançant “KZgunea II Generació”.

  Des del punt de vista organitzatiu, per dur a terme un projecte de tal abast i posar en funcionament els centres KZgunea, va fer falta:

  • Personal: centre de gestió, personal gestor (tutors) i personal format (monitors).
  • Equipament: maquinari, programari, xarxa, local municipal, portals i campanyes de captació.
  • Serveis de certificació IZENPE.

  Des del punt de vista operatiu, les característiques essencials per al desenvolupament del projecte van ser: la confiança en el servei dels 277 centres, certificada en la norma UNEIX 93200:2008 d'AENOR, la garantida seguretat certificada en la norma UNEIX 9001:2000 d'AENOR , l'accessibilitat i usabilitat impulsada mitjançant la “Xarxa de Centres KZgunea", la inclusió en el 100% de municipis bascos i la notable participació ciutadana per mitjà de la crítica constructiva. Així mateix, va haver-hi certs instruments i components de vital importància que van propulsar el desenvolupament del projecte, com el portal KZgunea ( www.kzgunea.net(Obre en nova finestra) ), el qual va resultar determinant per oferir accés ciutadà a tota la informació relacionada als serveis oferts, i afegit a això, la multicanalitat i el multilingüisme de cara als serveis d'Administració Electrònica oferts.

  Descripció Tècnica

  Des del punt de vista de la solució tecnològica, la xarxa de centres KZgunea s'ha instaurat com a important infraestructura i plataforma, capaç de dur a terme actuacions d'ampli abast dirigides a la ciutadania i a les empreses, especialment a les més petites. El funcionament d'aquesta plataforma ho controlen i coordinen els Centres de Gestió, els quals es troben dotats de la infraestructura necessària per ser un Centre KZgunea.
   

Responsable

Enllaços d'interèsSolucionis Relacionades