Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Govern Obert d'Euskadi - Irekia

 • Indicadors:

  L'activitat durant el primer any ha estat la següent: 1.252 actes oficials publicats en l'Agenda d'Irekia, 1.722 notícies elaborades i publicades, 1.607 videos produïts en flv, 2.334 videos en HD, 4.884 fotografies publicades, 665 documents (pdf i doc) publicats, 325 streamings directe, 1.266 comentaris publicats per la ciutadania, 82 propostes ciutadanes rebudes, 29 propostes del Govern Basc, que inclouen avantprojectes de llei, plans i actuacions significatives, 1.114.621 pàgines vistes, 342.412 visites, 858 Twitters redactats, 1.225 seguidors en Twitter i 1.788 en Facebook.

  Descripció Funcional

  La filosofia del Govern Obert d'Euskadi, Irekia, es basa en l'acostament de la ciutadania a l'Administració Basca dotant a la ciutadania de participació i presa de decisió en les accions del Govern amb la finalitat de que cada persona es pugui sentir part de l'Executiu i les seves polítiques. La seva base se centra en tres premisses: TRANSPARÈNCIA, PARTICIPACIÓ i COL·LABORACIÓ.

  Des d'un punt de vista funcional, el projecte ofereix un servei amb accés multicanal i accessibilitat sota estàndards de mobilitat, que atorguen al ciutadà la possibilitat d'accedir contínuament en l'agenda pública d'activitats del Govern, que li permetin participar en les accions del Govern i que ho mantinguin informat de manera transparent per escolta activa en xarxa i subscripcions mitjançant RSS.

  Des d'un punt de vista organitzatiu, la iniciativa va dividir els seus agents en dues agrupacions:

  • Interns: amb relació directa i constant amb les Adreces de Gabinet de cada Departament, així com amb els responsables dels Gabinets de Premsa, així com amb l'Adreça de Coordinació.
  • Externs: accés específic als Mitjans de comunicació (inclosa la blocosfera) per a un canal de comunicacions i convocatòries, juntament amb la disponibilitat de recursos multimèdia d'alta resolució.

  Des d'un punt de vista operatiu, per al desenvolupament de la iniciativa l'adreça va optar per una administració tècnica centralitzada, una gestió de continguts descentralitzada, amb editors departamentals i gestió de notificacions.

  Així mateix, i per a millor evolució del projecte, la iniciativa es va inclinar per la constitució d'un òrgan de coordinació departamental per a la cobertura d'esdeveniments.

  Descripció Tècnica

  Vist des d'una perspectiva tecnològica, la solució va haver de bregar amb un desenvolupament a mesura segons condicions de Llicència EUPL v3, basant-se en components de programari lliure, dins dels quals destaquen: SOTA Linux, PostgreSQL, Ruby on Rails, CouchDB, Ffmpeg, ImageMagick, Apatxe i lighttpd.

Punt d'Accés General
Punt d'Accés General
Responsable

Enllaços d'interèsSolucionis Relacionades