Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Impuls del Govern Electrònic en la Diputació i Ajuntaments de Palència

 • Nomeni Abreujat:
  impulsogepal
  Resum:
  Projecte de millora de les infraestructures tecnològiques i de comunicacions dels centres de la Diputació. Creació de portals Web municipals i implantació d'un Sistema d'Informació Geogràfica municipal en ajuntaments de més de mil habitants.
  Destinataris:
  Entitats Locals
  Organismes Responsables:
  Palencia
  Diputació Provincial de Palència
  Manera d'Ús:
  Servei en xarxa d'infraestructures
  Contacto:

  Beatriz Bahillo Sáez
  Cap del servei d'informàtica
  Diputació de Palència
  Tel. 979715104
  Email: bbahillo@dip-palencia.es

  Tipus de Solució:
  Bona Pràctica
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Local
  Àrea tècnica:
  Infraestructura de comunicacions i missatgeria
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic

  Descripció

  Nom Complet de la Iniciativa:

  Impuls del Govern Electrònic en la Diputació i Ajuntaments de Palència

  Finalitat:

  Objectiu:

  Quatre són els objectius generals d'aquest projecte:

  PRIMER: Garantir la presència en Internet dels ajuntaments de la província que ho desitgin, i que manquin dels mitjans tecnològics per a això. Per aconseguir-ho, s'impulsen tres grans accions:

  • Construcció de 116 portals municipals dels ajuntaments que ho han sol·licitat.
  • Suport tecnològic i allotjament dels portals 'web' municipals en els servidors informàtics de la Diputació que s'adquiriran i mantindran per a això
  • Formació del personal municipal d'aquells ajuntaments que desitgin mantenir la informació del seu portal

  SEGON: Implementar diversos serveis públics electrònics accessibles, assegurances, interactius i/o transaccionals (segons com pertocarà) de govern electrònic tant per a la Diputació com per als ajuntaments de la província. Per a això s'han realitzat cinc accions:

  • Construcció d'un nou portal per a la Diputació de Palència per crear o millorar fins a 23 serveis electrònics públics moderns, accessibles i de qualitat
  • Dotar al portal d'una vintena de noves funcionalitats d'altes prestacions de gestió interna i per als seus usuaris
  • Dotació de suport tecnològic i allotjament per al nou portal
  • Creació de 28 llocs de manteniment de la informació del portal 'web' de la Diputació (edició, publicació i validació)
  • Formació del personal de la Diputació encarregat de mantenir la informació del portal corporatiu.

  TERCER: Facilitar la gestió municipal dels Ajuntaments amb població superior a mil habitants (excepte la capital), mitjançant la implantació integral d'un Sistema d'Informació Geogràfic cartogràfic que permeti al seu torn publicar la informació pertinent via 'web'. Es preveuen dues accions:

  • Construcció de 23 Sistemes d'Informació Geogràfics municipals en les dependències dels ajuntaments sol·licitants, amb servidors i aplicacions necessàries
  • Formació del personal municipal per a l'explotació i el manteniment del Sistema d'Informació Geogràfic dels ajuntaments adherits

  CUARTO: Millorar les infraestructures de comunicacions de la Diputació de Palència per a una correcta prestació dels serveis electrònics via Internet, accés dels usuaris autoritzats Internet, i per a la interconnexió de les seves pròpies oficines. Es preveuen a aquest efecte tres accions:

  • Disposar d'una línia de comunicacions amb cabal suficient per servir i prestar les pàgines i les peticions dels usuaris dels portals 'web' municipals i de la Diputació
  • Implantar una infraestructura de comunicacions de les denominades "punt a punt Wimax" entre la Diputació i l'Arxiu de la Província recentment instal·lat al Castell de Fonts de Valdepero
  • Creació d'un punt públic d'accés a Internet en l'Arxiu de la Província del Castell de Fonts de Valdepero.

  Descripció:

  Projecte de millora de les infraestructures tecnològiques i de les comunicacions dels centres de la Diputació(Obre en nova finestra) . Creació de portals web municipals, així com la implantació d'un Sistema d'Informació Geogràfica municipal als ajuntaments de més de mil habitants.
  Tant els portals Web municipals, com el de la pròpia Diputació, s'han creat i desenvolupat amb eines que compleixen amb els requeriments d'aquest tipus de programari lliure:

  • Per als Ajuntaments de la província, s'ha optat per l'eina Pista-Administració local facilitada pel Ministeri d'Indústria Turisme i Comerç, i realitzada enterament amb programari lliure. La base de dades triada, que prestarà suport a tota la informació i contingut dels portals municipals és PostgreSql. El servidor d'aplicacions utilitzat és Apatxe Tomcat. Posteriorment s'ha migrat a Pista Local + en BBDD MySQL.
  • Per a la Diputació s'ha triat les eines de Gestió de Continguts denominades OPENCMS-COCOON, desenvolupades en java i totalment lliures. El servidor web empleat serà Apatxe 2.0, el servidor d'aplicacions Apatxe Tomcat i la plataforma de treball JDK de Java.
  • Per desenvolupar els Sistemes d'Informació Geogràfics municipals s'ha triat l'eina Pista-GeoPista, facilitada pel Ministeri d'Indústria Turisme i Comerç, i realitzada amb programari lliure. La base de dades seleccionada, per albergar la informació tant per a entorns tecnològics d'un únic usuari o de diversos usuaris en xarxa, és de Postgresql, en lloc de fitxers GML. Quant a l'editor d'elements gràfics, dependrà en cada cas de si l'Ajuntament disposa de programari d'edició o no. GeoPista inclou un editor java, totalment lliure.

  Requisits:

  Resultats:

  Avantatges:

  Millora l'operativitat entre les Administracions Públiques
  Gestió Tributària i Recaptatòria en línia per a aquells Ajuntaments que tenen delegada la seva gestió en la Diputació, servei electrònic de les dades de l'Enquesta d'Infraestructura i Equipament Local (EIEL). Els Ajuntaments accediran a la informació de la seva competència (cartogràfica en molts casos), i podran proposar les correccions i modificacions oportunes, que una vegada verificades i acceptades es recolliran en aquest inventari, i l'eina GeoPista, garanteix la comunicació entre els propis Ajuntaments i administracions com a Cadastre en facilitar la càrrega de la informació cadastral rústica, urbana, etc. fins i tot de la informació procedent de la pròpia EIEL per treballar a nivell local en els seus propis equips informàtics, etc.

  És un model reutilitzable per altres Administracions
  La implantació en aquesta província dels projectes Pista Local i GeoPista, genera un valor afegit a aquests productes, i és que l'experiència pot extrapolar-se a la resta de les Entitats Locals a nivell nacional.Tant els portals Web municipals, com el de la pròpia Diputació, i els Sistemes d'Informació Geogràfica municipals, ja que compleixen els requeriments programari lliure.

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Punt d'Accés General
Punt d'Accés General
Responsable

Enllaços d'interèsSolucionis Relacionades