Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Interfície d'Interoperabilitat del Govern Basc

 • Nomene Abreujat:
  IDI
  Resum:
  Possibilitar la integració de les dades i certificats obtinguts per mitjà de la interoperabilitat, de la manera més senzilla possible.
  Destinataris:
  Qualsevol Administració Pública
  Organismes Responsables:
  Contacte:

  Arturo López Ruiz
  945019154
  alopez-san@ej-gv.es
   

  Tipus de Solució:
  Infraestructura o servici comú
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Autonòmic
  Àrea tècnica:
  Gestió de servicis i sistemes
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic
  Llenguatge de Programació:
  Servicis Web

  Descripció

  Situació de partida i origen de la iniciativa

  L'any 2005, el Govern Basc va culminar la posada en marxa de la Plataforma Tecnològica per a la i-Administració, PLATEA.
  Aquesta plataforma proveïx a les diferents aplicacions del Govern Basc dels sistemes necessaris per a la digitalització dels procediments administratius d'acord a la Llei 11/2007.

  Un dels servicis que proporciona la infraestructura és el de Validació i Tercers, que facilita la interoperabilitat, tant interna, entre aplicacions del Govern Basc, com a externa, amb Diputacions Forals, Administració General de l'Estat i Administracions Locals.

  Objectius

  • Possibilitar la integració de les dades i certificats obtinguts per mitjà de la interoperabilitat, de la manera més senzilla possible.
  • Disposar d'una plataforma alternativa accessible i flexible que permeta la integració en la tramitació d'expedients.
  • Dotar al personal funcionari que tramita els expedients d'una ferramenta fàcil i accessible per a accedir a estes dades i certificats obtinguts pels procediments d'interoperabilitat.
  • Evitar als ciutadans l'aportació de documents que obren en poder de les AAPP, en conseqüència amb els requisits de la Llei 11/2007.

  Principals dificultats i aspectes clau per a la implantació 

  • Les principals dificultats no han sigut tant tecnològiques en la implantació de la solució d'interoperabilitat com en la coordinació amb altres equips de desenvolupament tant a nivell intern, en el Govern Basc, com a nivell extern, amb l'AGE o les Diputacions Forals.
  • L'aspecte clau de la implantació ha sigut gestionar un entorn de treball orientat a servicis (SOA) on ha sigut important definir minuciosament totes les possibilitats d'integració entre les aplicacions i la infraestructura tecnològica per a la i-administració del Govern Basc (Platea). Amb la integració d'estos servicis en les aplicacions departamentals que usen Platea, cal proveir a les mateixes de mecanismes tecnològics avançats que permeten gestionar les dependències de servicis externs.
  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Punt d'Accés General
Punt d'Accés General
Responsable