Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Plataforma de Distribució de Factures Electròniques entre Empreses

 • Resumixen:
  FACEB2B és un sistema que permet a les empreses integrar en els seus sistemes la remissió de factures i la seua gestió.
  Destinataris:
  Empresa
  Organismes Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Manera d'Ús:
  Servici en xarxa per a usuari final
  Contacte:

  Centre d'Atenció a Usuaris (CAU)

  Per a comunicar un alta, incidència o sol·licitud de suport al Centre d'Atenció a Usuaris (CAU) òmpliga el següent formulari: Formulari de contacte

   LLESTA NOTIFICACIONS FACe

  Existix una llista de distribució per a usuaris de FACe a través de la qual  s'emeten notificacions sobre:
  - noves versions
  - canvis en la plataforma
  - pegats
  - problemes/bugs rellevants
  - novetats

  A esta llista face-notificacion@listas-ctt.administracionelectronica.gob.es, es poden subscriure usuaris, tant gestors com a personal tècnic de les Administracions Públiques que estiguen utilitzant FACe. Per a donar-se de alta pot utilitzar el següent enllaç (Obri en nova finestra) .

  Tipus de Solució:
  Infraestructura o servici comú
  Estat de la Solució:
  Desenvolupe
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Gestió econòmica i financera
  Àrea funcional:
  Energia
  Llicencia:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Legal

  Descripció

  La plataforma FACEB2B és un Registre Electrònic Únic que permet la remissió de factures del subcontractista al contractista principal i trasllada aquestes factures al destinatari de les mateixes segons la configuració que consignen en el directori d'empreses.

  Notícies

  15 April 2019

  La plataforma FACeB2B de distribució de factures electròniques rep el premi @asLAN Desplegar acordeon

  @asLAN, associació sense ànim de lucre, formada per més de 120 empreses tecnològiques, va celebrar el 3 i 4 d'abril el congrés @asLAN2019 amb més d'11.000 inscrits. En aquest congrés, entre altres activitats, es van atorgar els premis @asLAN.

  Estos premis tenen com a objectiu identificar, premiar i divulgar experiències que contribuïsquen a desenvolupar nous servicis, millorar l'eficiència i reduir costos. Suposen un reconeixement al treball realitzat per l'Administració pública, alineada amb l'Agenda Digital per a Europa o Espanya. Aquests premis són atorgats per votació de les empreses tecnològiques i dels membres inscrits en @asLAN.

  El premi entregat a FACeB2B ha sigut en la categoria de “Digitalització” i representa un reconeixement en la implementació d'una ferramenta innovadora i eficaç que no solament vé a cobrir la necessitat tecnològica per al compliment de l'article 216 de la Llei 9/2017, de contractes del sector públic, sinó que continua la senda de l'impuls de la factura electrònica en el panorama espanyol iniciada en 2015 per FACe (Punt General d'Entrada de Factures de l'Administració General de l'Estat).

  Espanya se situa entre els països més avançats en Administració electrònica, segons diferents informes d'organismes internacionals com l'ONU, l'OCDE, o la Comissió Europea i ha rebut ja diversos premis nacionals i internacionals.

  En la dimensió de Servicis Públics digitals, segons el  Índex d'Economia i Societat Digital (DESI)(Obri en nova finestra) , Espanya figura en 4º lloc, per damunt de la mitjana de la UE.

  En l'àmbit de les dades obertes, segons el   estudie "Open Data Maturity in Europe"(Obri en nova finestra)    en la seua edició de 2018, Espanya se situa en segon lloc

  20 February 2019

  Publicada nova versió del sistema FACeB2B Desplegar acordeon

  S'ha posat en producció una nova versió de FACeB2B que conté noves funcionalitats:

  • Tant Clients com ESF podran actualitzar de forma autònoma la seua informació de DIRe. Ja no necessitarà obrir una incidència al servici de Suport per a actualitzar la seua informació.
  • S'incorporen els administradors per a les Empreses de Servicis de Facturació (ESF).

  Estos administradors podran gestionar tota la funcionalitat de l'ESF. Es diferencien dos tipus d'administradors:

  • Administradors del portal. S'identifiquen mitjançant NIF i podran gestionar l'ESF únicament en el portal web: les seues plataformes, autoritzacions i associacions d'unitats receptores-plataformes de facturació.
  • Administradors deW . S'identifiquen pel PEM del certificat amb el qual es firmaran les peticions SOAP de les interfícies Clients i Invoicing Services. Només estos administradors podran fer les telefonades d'estes interfícies.

  Esta distinció entre els administradors respon a noves mesures de seguretat, que impliquen de la seua part donar de alta, a través del portal web, almenys un administrador tipus administrador de W, que li permeten firmar les peticions SOAP relatives a les interfícies de Clients i Invoicing Services.

  Les peticions de la interfície Invoice no patiran cap canvi, se seguiran firmant amb els certificats electrònics identificats com a Plataformes de Facturació.

  Tenen tota la documentació actualitzada en el CTT: https://administracionelectronica.gob.es/ctt/faceb2b/descargas

  07 February 2019

  La versió de l'extensió 1.0 queda obsoleta Desplegar acordeon

  Passats més de 6 mesos des de la posada en Producció del sistema FACeB2B i l'extensió de Facturae que permeten a les entitats privades facturar-se entre si a través dels seus proveïdors de servicis de facturació. I existint en l'actualitat la versió 1.0 i la versió 1.1 de l'extensió. Es considera que, per a evitar complicacions de gestió i facilitar l'ús del servici, s'ha de mantindre únicament com a vàlida la versió més actual de l'extensió.

  Per tant a partir del pròxim 1 de juliol es deixaran d'admetre en FACeB2B factures amb l'extensió 1.0. Acceptant a partir d'aquesta data únicament factures amb l'extensió 1.1.

  Més informació en https://administracionelectronica.gob.es/ctt/faceb2b/descargas

  31 July 2018

  Publicada nova versió del sistema FACeB2B Desplegar acordeon

  S'ha publicat la nova versió del sistema FACeB2B. Entre les millores del sistema, calen destacar les següents:

  • Autoritzacions múltiples d'unitats DIRe de Client a una ESF.
  • Possibilitat de modificació de les dades de l'ESF des del portal.
  • Nova versió (1.1) de l'extensió de FACeB2B per a factura electrònica.
  • Segell FACeB2B.

  La versió 1.0 de l'extensió de FACeB2B del format facturae, seguirà sent vàlida. S'avisarà amb temps quan vaja a ser eliminada del sistema FACeB2B, perquè els integradors puguen fer els canvis pertinents.

  28 June 2018

  FACeB2B en producció Desplegar acordeon

  Es posa a la disposició de les empreses la plataforma de distribució de factura electrònica entre empreses FACeB2B.


  Este sistema, arreplegat en la disposició addicional trentena segona de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic, permet als subcontractistes dels contractistes de les Administracions Públiques l'enviament de les seues factures en format electrònic. Atorgant a la presentació de les seues factures d'un seient registral. El qual dona fe de la data i hora de la presentació de la mateixa. Subsidiàriament podrà ser utilitzat en les relaciones B2B, no relacionades directament amb la contractació pública com un sistema que fomenta la interconnexió de les diferents plataformes privades de facturació electrònica existents.


  El sistema està compost per un portal web de gestió de clients i d'empreses de servicis de facturació https://faceb2b.gob.es , i per una sèrie d'interfícies de servicis web perquè els sistemes informàtics de les empreses de servicis de facturació o dels clients puguen connectar-se al sistema i enviar i rebre factura electrònica.


  La documentació d'usuari i documentació tècnica del sistema està disponible en el Centre de Transferència i Tecnologia en la url: http://administracionelectronica.gob.es/ctt/faceb2b

  11 June 2018

  Disponible entorn de proves FACeB2B Desplegar acordeon

  S'ha publicat l'entorn de proves del sistema de facturació electrònica entre empreses FACeB2B arreplegat en la disposició addicional trentena segona de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic. Igualment s'ha actualitzat la documentació d'integració del mateix.

  La url de portal web és https://se-faceb2b.redsara.es . La documentació del sistema i la documentació d'integració està disponible en el Centre de Transferència i Tecnologia, url: http://administracionelectronica.gob.es/ctt/faceb2b/descargas .

  03 May 2018

  Publicada documentació W FACeB2B Desplegar acordeon

  S'ha publicat en la secció de descàrregues la documentació de les tres interfícies de servicis web de FACeB2B. El consum de la plataforma s'ha dividit per recursos (factura, empresa de servicis de facturació, client).

  En la secció de descàrregues trobarà per a cadascuna de les tres interfícies una presentació amb una explicació dels mètodes de cadascuna d'elles. Així com un ZIP amb la informació tècnica per a la seua integració.

  En el fitxer ZIP de la interfície INVOICE s'ha inclòs informació-estructura sobre la resposta a la validació de firma i l'extensió fb2b_extension que arreplega els camps DIRe i informació de l'administració contractant per a les factures arreplegades en la llei 9/2017 art.216 i d.a.32ª.

  La documentació de la interfície INVOICE ha sigut actualitzada. La informació dels canvis pot trobar-se en el changelog dins del .ZIP.

  La documentació de la interfície INVOCINGSERVICES ha sigut publicada.

  La documentació de la interfície CLIENTS ha sigut publicada.

  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable