Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Guia de Seus Electròniques

 • Nomene Abreujat:
  esede
  Resum:
  La Guia de Seus Electròniques proporciona directrius i indicacions que ajuden als centres a la creació i posada en marxa de les seus electròniques de manera coordinada
  Destinataris:
  Qualsevol Administració Pública
  Organismes Responsables:
  Ministeri de Política Territorial i Funció Pública
  Secretaria d'Estat de Funció Pública
  Secretaria General d'Administració Digital
  Contacte:

  mdolores.hernandez@seap.minhap.es
  mangeles.vega@seap.minhap.es

  Tipus de Solució:
  Regulació
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Tramitació electrònica , Normalització i regulació , Llocs web, seus electròniques i atenció al ciutadà
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Legal

  Descripció

  Finalitat:

  L'objectiu d'esta Guia és doble, d'una banda, proposar una sèrie de recomanacions perquè les seus electròniques siguen el més homogènies possible quant a funcionament facilitant així la utilització de les diferents seus als ciutadans, i d'altra banda, facilitar la labor des del punt de vista tècnic i normatiu dels responsables de la implantació de les Seus Electròniques.

  La guia està elaborada per a l'Administració General de l'Estat i els organismes públics vinculats o dependents d'esta, no obstant açò, es publica en el Centre de Transferència Tecnològica perquè pot ser d'utilitat a altres administracions públiques: Comunitats Autònomes o Ajuntaments.

  Descripció:

   

  La Guia se centra en tot el referent a Seus (Títols II i III) del RD 1671/2009

  Així en la Guia es tracten els següents apartats:

  • Seus Electròniques
  • Identificació i autenticació dels ciutadans
  • Identificació i autenticació de Seus i de les seues comunicacions
  • Verificació de certificats i condicions d'interoperabilitat

  Cada apartat es dividix en dos parts. La primera es presenta a manera de "Preguntes més Freqüents" amb la seua resposta incloent les cites literals als articles del RD 1671/2009 o de la Llei. La segona es presenta a manera de resúmen, com un esquema de passos a seguir per a complir amb cada punt.

  Al final de la Guia es troben una sèrie d'Annexos. Els tres primers arrepleguen la normativa a desenvolupar per tots els Departaments (Annex 1), pels Ministeris de Presidència i d'Indústria, Turisme i Comerç conjuntament (Annex 2) i pel Ministeri de Presidència en la seua qualitat de Ministeri horitzontal que presidix el Consell Superior d'Administració Electrònica (Annex 3). L'Annex 4 arreplega els Requisits Funcionals des del punt de vista tècnic. L'Annex 5 és un model d'Orde Ministerial per a la creació d'una seu electrònica departamental. L'Annex 6 és una guia per a la instal·lació del certificat arrel que es podria publicar en les seus per a informar als ciutadans.

  Notícies

  18 June 2010

  Guia de Seus Electròniques Desplegar acordeon

  Per a ajudar a la implantació de l'Administració Electrònica i, concretament, per a donar compliment a l'establit tant en la Llei 11/2007 com en el RD 1671/2009, el Ministeri de la Presidència posa a la disposició de tots els usuaris del CTT una Guia que facilita la labor des del punt de vista tècnic i normatiu dels responsables de la implantació de les Seus Electròniques.

  Esta Guia s'ha elaborat en el marc del Grup de Treball de Seus Electròniques de la Comissió Permanent del Consell Superior d'Administració Electrònica.

  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Punt d'Accés General
Punt d'Accés General
Responsable