Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Directori d'Entitats

 • Nomene Abreujat:
  direntidades
  Accesos Directos:
  DIRe en producció (Obri en nova finestra) , DIRe en entorn de proves (Obri en nova finestra)
  Resum:
  DIRe és un sistema d'informació que permet a les entitats privades mantindre informació bàsica, perquè les diferents aplicacions de la Secretaria General d'Administració Digital i d'aquells organismes, Administracions Públiques i servicis privats que desitgen fer ús d'aquesta informació puguen accedir a la mateixa.
  Destinataris:
  Empresa
  Organismos Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Modo de Uso:
  Servici en xarxa per a usuari final
  Contacte:

  Centre d'Atenció a Usuarios (CAU)

  Per a comunicar un alta, incidència o sol·licitud de suport al Centre d'Atenció a Usuarios (CAU) òmpliga el següent formulari: Formulari de contacte

  LLESTA NOTIFICACIONS DIRe

  Existix una llista de distribució per a usuaris de DIRe a través de la qual  s'emeten notificacions sobre:
  - noves versions
  - canvis en la plataforma
  - pegats
  - problemes/bugs rellevants
  - novetats

  A esta llista dire-notificacion@listas-ctt.administracionelectronica.gob.es, es poden subscriure usuaris, tant gestors com a personal tècnic que estiguen utilitzant DIRe. Per a donar-se de alta pot utilitzar el següent enllaç (Obri en nova finestra) .

  Tipus de Solució:
  Infraestructura o servici comú
  Estat de la Solució:
  Desenvolupe
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Gestió econòmica i financera
  Àrea funcional:
  Energia
  Llicencia:
  Desconeguda
  Nivell Interoperabilitat:
  Legal
  Llenguatge de Programació:
  PHP
  Sistema Operatiu:
  Linux

  Descripció

  El sistema proporciona a les entitats privades un portal web d'accés i una interfície de servicis web per a l'alta/baixa/actualització de les seues dades. La identificació de l'entitat com a proveïdora de la informació es realitza sempre mitjançant ús de certificat electrònic. Si és a través del portal web requerix identificació per certificat electrònic i si és a través de servicis web requerix W-Security, igual que es fa en FACe. L'accés al portal web es pot fer a través de Carpeta Ciudadana

   

  • NOTA: En l'àrea de descàrregues pot trobar més informació.

  Notícies

  31 May 2018

  Posada en producció de DIRe Desplegar acordeon

  La Secretaria General d'Administració Digital posa a la disposició de les entitats privades el Directori d'Entitats DIRe. Este sistema replica la idea fonamental del sistema Directori Comú DIR3 però amb un enfocament d'identificació d'unitats de les entitats de caràcter privat.

  La posada en producció d'este sistema suposa una fita a l'hora de desplegar nous sistemes informàtics que donen sustente a les relacions electròniques entre les Administracions Publiques i aquests ens privats. Especialment arran de les obligacions definides en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú i de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractació del Sector Públic, en el que a facturació electrònica entre empreses es referix.

  El sistema permet a les entitats definir una estructura interna d'unitats per a ser usada en les seues relacions amb el Sector Públic. Atorgant DIRe a cadascuna d'estes unitats d'un codi d'unitat que servirà com a identificador únic de la unitat en les relacions electròniques amb les Administracions Públiques.

  No obstant açò el sistema no se circumscriu únicament a les relacions de les entitats privades amb les Administracions Públiques. El sistema està disponible igualment per a les relacions entre ens privats. Sent un sistema d'identificació d'unitats d'entitats privades obert a relacions B2G, G2B, B2B. Este sistema d'informació és fonamental per a la tramitació automatitzada, com s'ha demostrat en el cas públic amb el sistema DIR3, d'unitats orgàniques de l'administració.

  Tant la contribució de les entitats com la consulta o consum de la informació del sistema pot obtindre's a través del seu portal web: https://dire.gob.es . Com a través de les interfícies de servicis web definides per a una comunicació automatitzada.

   

  12 April 2018

  Publicat entorn de proves del Directori d'Entitats – DIRe Desplegar acordeon

  El Directori d'entitats (DIRe) és un  sistema d'informació que permet a les persones jurídiques de l'àmbit privat, mantindre una informació bàsica sobre la seua estructura. Generant un codi únic a nivell d'unitat, perquè les diferents aplicacions de la Secretaria General d'Administració Digital i d'aquells organismes, Administracions Públiques i servicis privats que desitgen fer ús d'aquesta informació puguen accedir a la mateixa.

  DIRe facilita el compliment de la llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques que en el seu article 14 reconeix el dret i obligació de relacionar-se electrònicament amb les Administracions Públiques.

  El sistema posa a la disposició de les entitats un portal web d'accés i gestió d'informació bàsica relativa a la seua entitat: direcció postal, informació de contacte, etc. Informació de la seua estructura en tants nivells com siga necessari. DIRe proporciona un codi alfanumèric unívoc a cada entitat i a cada unitat de la mateixa que li permetrà relacionar-se amb l'Administració Pública. En el portal web de consum qualsevol ciutadà podrà buscar entitats donades de alta i obtindre tota la informació continguda. L'accés al portal de gestió es fa a través d'identificació amb certificat electrònic.

  A més del portal web, es posa a la disposició de les entitats interfícies de servicis web per a l'alta, baixa o edició de les dades. L'accés a les interfícies requerirà W-Security. Igualment es posa a la disposició de les entitats, incloses entitats de l'àmbit públic, servicis web de consulta de la informació de les entitats donades de alta en el sistema.

  S'ha publicat en internet l'entorn de proves de DIRe, pot accedir a ell a través de la següent url: https://se-dire.redsara.es .

  Pot trobar més informació sobre l'ús dels portals o la integració amb els servicis web en http://administracionelectronica.gob.es/ctt/direntidades .

  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable