accesskey_mod_content

Balanç de la Iniciativa Aporta en 2018

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

27 desembre 2018

Durant 2018, s'ha posat el focus en l'impuls de les empreses reutilitzadores ressaltant el paper de les dades obertes com a motor de la innovació i l'emprenedoria; una temàtica sobre la qual va girar la nova edició de el Encontre Aporta celebrat el passat 28 de novembre.

L'any 2018 ha estat un any molt positiu per a la iniciativa Aporta . D'una banda, la labor que duu a terme ha estat reconeguda, un any més, per el  European Data Portal(Obre en nova finestra) , que posiciona al nostre país com  prescriptor en matèria de dades obertes(Obre en nova finestra) .

A més, s'ha produït un gran creixement tant en conjunts de dades publicades, on s'han superat la barrera dels 21.500 (un 32% més que l'any anterior), com en organismes publicadors i visites d'usuaris (amb un creixement d'un 15% i un 64% respectivament).

Com es va poder comprovar durant l'Encontre Encontre A porta (Obre en nova finestra) , organismes públics, start-ups i grans empreses van analitzar les claus de l'èxit i els reptes de l'emprenedoria lligada a les dades i als nous paradigmes tecnològics. També es va debatre sobre com l'obertura i reutilització de dades afavoreix la gestió de les administracions públiques. L'esdeveniment va ser un gran èxit de públic i va tenir una notable repercussió en els  mitjans de comunicació(Obre en nova finestra) .

A més, la iniciativa continua amb la labor de difusió i promoció de les dades obertes; informant tant de les novetats que es produeixen a nivell nacional i internacional, com generant  guies(Obre en nova finestra)  i  articles(Obre en nova finestra)  que ajudin a engegar un major nombre d'inciativas, fomentant l'obertura de la informació de les administracions públiques.

Al seu torn, cal destacar que cada vegada més organismes utilitzen el seu servei de  suport i assessorament especialitzat(Obre en nova finestra)  per resoldre dubtes tècnics i metodològiques. A més, han reforçat la secció de  entrevistes(Obre en nova finestra) , donant veu a professionals que han iniciat projectes de gran interès.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Cooperació interadministrativa
  • Serveis electrònics