accesskey_mod_content

Espanya consolida l'avanç progressiu i constant en el procés de digitalització, segons la Fundació Telefònica

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

13 març 2017

S'acaba de publicar la XVII edició de l'Informe de la Societat de la Informació a Espanya, elaborat per la Fundació Telefònica, en el qual s'oferix una anàlisi de l'avanç de les Tics a Espanya. 

La fundació Telefònica ha publicat la XVII edició de l'Informe Informe de la Societat de la Informació a Espanya(Obri en nova finestra) que oferix un panorama sobre les tecnologies de la informació i de les tendències digitals en el nostre país.

L'informe posa de manifest l'avanç realitzat per les administracions públiques en la implantació de les TIC en el procés de les quals destaquen les mesures desenvolupades per la CORA, l'aprovació de la llei Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques i la llei del Règim jurídic del sector públic i el Pla de Transformació Digital de l'Administració General de l'Estat i els seus Organismes Autònoms.

Tot açò ha portat al fet que la i-Administració a Espanya mostre una evolució positiva quant a les millores i l'augment dels servicis oferit per via electrònica. Espanya ocupa actualment el lloc número 17 en el rànquing mundial de l'Organització de Nacions Unides I-Goverment Development Index.  A nivell europeu ocupa la sisena posició en la prestació de servicis públics digitals mentre que quant a la dimensió Open Data  Espanya ha pujat al primer lloc segons les últimes dades de l'índex DESI de la Comissió Europea.

A més, segons el SIE 2016,  Espanya continua per damunt de la mitjana europea quant a l'ús de servicis d'eAdminsitracion, el 45% de ciutadans espanyols va obtindre informació a través de la pàgina web de les administracions públiques, un 34% va descarregar formularis oficials i un 30% va enviar formularis emplenats via online.

En l'Administració General de l'Estat el 81,1% dels tràmits que es realitzen són ja telemàtics i els tràmits realitzats pels usuaris van augmentar fins al 73,4%. En relació amb la interoperabilitat el numere de transmissions de dades entre les diferents administracions augmente en 16 milions durant el 2015. I, el Portal de Transparència del Govern d'Espanya va registrar quasi 5,4 milions de visites i va tramitar 5.496 sol·licituds d'accés a la informació pública. Tot açò conduïx al fet que l'administració es posicione en l'avantguarda de l'ús de les noves tecnologies fent de tractor de la societat i l'economia espanyola

Entre altres conclusions positives realitzades per l'informe hem d'assenyalar que Espanya manté,  per tercer any consecutiu,  la posició de lideratge europeu en el procés de digitalització; el  95,5% de la població compta amb cobertura 4G i el  92% dels internautes accedixen a  internet des del smartphone. L'informe assenyala, així mateix, que l'increment de l'ús de la tablet en un 219% entre els majors de 65 anys ha contribuït a tancar la bretxa digital.

En l'àmbit empresarial el Big Data es constituïx com l'objectiu d'inversió  en tecnologies de la informació més important per a enguany, tant per a grans empreses com per a pimes. I se subratlla que la intel·ligència artificial està entrant en un nou nivell de desenvolupament que planteja nou dilemes morals i de convivència amb els usuaris; i com les wearables estan evolucionant cap a elements més pròxims del cos, i fins i tot travessant la barrera de la pell en el que s'ha vingut a definir com biohacking.  

Font original de la notícia(Obri en nova finestra) .

  • Servicis electrònics