accesskey_mod_content

Espanya consolida l'avanç progressiu i constant en el procés de digitalització, segons la Fundació Telefònica

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

13 març 2017

S'acaba de publicar la XVII edició de l'Informe de la Societat de la Informació a Espanya, elaborat per la Fundació Telefònica, en el qual s'ofereix una anàlisi de l'avanç de les Tics a Espanya. 

La fundació Telefònica ha publicat la XVII edició de l'Informe Informe de la Societat de la Informació a Espanya(Obre en nova finestra) que ofrece un panorama sobre las tecnologías de la información y de las tendencias digitales en nuestro país.

L'informe posa de manifest l'avanç realitzat per les administracions públiques en la implantació de les TIC en el procés de les quals destaquen les mesures desenvolupades per la CORA, l'aprovació de la llei Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques i la llei del Règim jurídic del sector públic i el Pla de Transformació Digital de l'Administració General de l'Estat i els seus Organismes Autònoms.

Todo ello ha llevado a que la e-Administración en España muestre una evolución positiva en cuanto a las mejoras y el aumento de los servicios ofrecido por vía electrónica. España ocupa actualmente el puesto número 17 en el ranking mundial de la Organización de Naciones Unidas E-Goverment Development Index.  A nivel europeo ocupa la sexta posición en la prestación de servicios públicos digitales mientras que en cuanto a la dimensión Open Data  España ha subido al primer puesto según los últimos datos del índice DESI de la Comisión Europea.

A més, segons el SIE 2016,  Espanya continua per sobre de la mitjana europea quant a l'ús de serveis d'eAdminsitracion, el 45% de ciutadans espanyols va obtenir informació a través de la pàgina web de les administracions públiques, un 34% va descarregar formularis oficials i un 30% va enviar formularis emplenats via online.

En la Administración General del Estado el 81,1% de los trámites que se realizan son ya telemáticos y los trámites realizados por los usuarios aumentaron hasta el 73,4%. En relación con la interoperabilidad el numero de transmisiones de datos entre las distintas administraciones aumento en 16 millones durante el 2015. Y, el Portal de Transparencia del Gobierno de España registró casi 5,4 millones de visitas y tramitó 5.496 solicitudes de acceso a la información pública. Todo ello conduce a que la administración se posicione en la vanguardia del uso de las nuevas tecnologías haciendo de tractor de la sociedad y la economía española

Entre altres conclusions positives realitzades per l'informe hem d'assenyalar que Espanya manté,  per tercer any consecutiu,  la posició de lideratge europeu en el procés de digitalització; el  95,5% de la població compta amb cobertura 4G i el  92% dels internautes accedeixen a  internet des del smartphone. L'informe assenyala, així mateix, que l'increment de l'ús de la tablet en un 219% entre els majors de 65 anys ha contribuït a tancar la bretxa digital.

En l'àmbit empresarial el Big Data es constitueix com l'objectiu d'inversió  en tecnologies de la informació més important per aquest any, tant per a grans empreses com per a pimes. I se subratlla que la intel·ligència artificial està entrant en un nou nivell de desenvolupament que planteja nou dilemes morals i de convivència amb els usuaris; i com les wearables estan evolucionant cap a elements més pròxims del cos, i fins i tot travessant la barrera de la pell en el que s'ha vingut a definir com biohacking.  

Font original de la notícia(Obre en nova finestra) .

  • Serveis electrònics