accesskey_mod_content

Nou impuls a la Comunitat d'Administració Electrònica (ALSIGM)

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

09 març 2017

Després de la reunió celebrada al Congrés Nacional d'Interoperabilitat i Seguretat (CNIS), s'ha acordat donar un impuls a la Comunitat d'Administració Electrònica ALSIGM (més coneguda per SIGEM).

La Comunitat d'Administració Electrònica ALSIGM ha donat un nou impuls a les diferents actuacions que venen engegant com a conseqüència dels acords adoptats en el transcurs d'una reunió celebrada en el marc del Congrés Nacional d'Interoperabilitat i Seguretat (CNIS), celebrat a la fi del passat mes de febrer a Madrid. Com a conseqüència d'això, es va a millorar la col·laboració i els nivells de comunicació entre les institucions, empreses i usuaris que doten de continguts i mitjos est important projecte de codi obert.

Durant l'encontre mantingut es va decidir crear una llista de distribució en Listserv de Rediris i un grup en una xarxa social, així com continuar amb el repositori de la comunitat en GITHUB(Obre en nova finestra) del CTT-GOB, l'espai on estarà disponible tots els desenvolupaments de la comunitat.

D'altra banda, els usuaris que desitgin donar-se de alta en la llista de distribució poden realitzar el tràmit a través d'aquest enllaç(Obre en nova finestra) o dirigint-se per correu electrònic a la Universitat de la Corunya ( m.molinero@udc.es ) o a la Diputació de Ciudad Real; ( abastante@dipucr.es , agustin_jimenez@dipucr.es ).

En un altre ordre de coses, es va decidir habilitar una altra forma de comunicar-nos a través de la xarxa social de l'INAP INAP(Obre en nova finestra) amb l'objectiu d'aconseguir major agilitat i rapidesa en els missatges i intercanvis d'informació, en sub-comunitat(Obre en nova finestra) dins d'Administració electrònica, on s'anirà indicant les novetats. 

Entre els desenvolupaments més destacables que ja estan disponible es troba:

  • La versió del tramitador 4.0 aportada per la Diputació de Ciudad Real.
  • Una nova versió del registre realitzada pel Ministeri de Sanitat, que incorpora la certificació amb SIR.
  • I un nou desenvolupament de la Diputació de la Corunya,  que elimina els applets de java en escanejo, signatura, pujada de documents, compulses, etc. i que també inclou la certificació del SIR.

L'expressada reunió en el CNIS va resultar molt interessant i, entre altres decisions,  es va acordar  convocar per al proper mes d'abril  altre encontre més ampli i amb major nombre d'assistents amb l'objectiu d'avançar i concretar accions d'actuació conjunta, així com el camí a seguir en endavant. En aquest sentit, s'atendrà qualsevol proposta en relació a possibles dates i llocs de reunió.

  • Centre de Transferència de Tecnologia
  • Cooperació interadministrativa