accesskey_mod_content

El CCN-CERT ha publicat l'Informe Anual de Ciberamenazas 2014 i Tendències 2015

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

13 abril 2015

El CCN-CERT, del Centre Criptològic Nacional ha elaborat aquest informe anual en el qual fa un balanç de la situació del sector i ofereix les tendències per als propers mesos en matèria de ciberseguretat

Per setè any consecutiu, el CCN-CERT(Obre en nova finestra) , del Centre Criptològic Nacional (adscrit al Centre Nacional d'Intel·ligència) ha elaborat el seu Informe Anual de Ciberamenazas 2014 i Tendències 2015 en el qual fa un balanç de la situació del sector i ofereix les tendències per als propers mesos en matèria de ciberseguretat, del que s'extreu que el ciberespionatge i la venda de serveis especialitzats de ciberatacs, són principals amenaces d'aquest any.

El CERT Governamental Nacional ha elaborat un Resum Executiu públic(Obre en nova finestra) en el qual extreu les principals conclusions de l'informe.

El document analitza els principals agents de l'amenaça (estats, ciberdelinqüència, hacktivistas, terrorisme i altres actors), les eines i mètodes d'atac utilitzats, les vulnerabilitats observades, els ciberincidentes gestionats pel propi centre, les mesures a adoptar i les tendències per aquest 2015 en matèria de ciberseguretat, concloent que el ciberespionatge i la venda de serveis especialitzats de ciberatacs, són les principals amenaces per aquest any.

L'Informe complet recull tres interessants annexos sobre les ciberamenazas i tendències en dispositius i comunicacions mòbils, l'hacktivismo en 2014 i les campanyes de ciberespionatge més destacades de l'any passat.


Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Seguretat