accesskey_mod_content

El Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública crearà la Societat Estatal per a la Transformació Tecnològica per liderar la inversió pública en innovació

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

27 febrer 2024

Reunirà sota la seva adreça iniciatives com el PERTE Xip, el Fons NextTech o el fons de l'Hub Audiovisual.

El Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública crearà la Societat Estatal per a la Transformació Tecnològica (SETT), un Ens Públic Empresarial dedicat a la gestió, lideratge i coordinació de les inversions públiques en els àmbits d'innovació i noves tecnologies.

El ministre José Luis Escrivá ha fet l'anunci durant la seva participació en la jornada inaugural de el Mobile World Capital (MWC), i ha explicat que la creació de l'és SETT “un pas més en l'ambiciós procés de transformació tecnològica que està protagonitzant Espanya, que permetrà crear sinergies entre les diferents iniciatives en els àmbits tecnològics d'avantguarda, actuar com a interlocutor únic amb els principals agents nacionals i internacionals, públics i privats, i aprofitar encara millor els avantatges competitius del país”.

La SETT reunirà sota la seva adreça iniciatives ja existents com el PERTE Chip , dotat amb 12.000 milions d'euros per a semiconductors i microelectrònica, el fons NextTech , amb 4.000 milions d'euros per invertir en empreses amb alt component d'innovació tecnològica o el fons de l'Hub Audiovisual, amb 1.700 milions d'euros per a les empreses d'aquest sector. Això li permetrà disposar d'una capacitat inicial d'inversió de gairebé 20.000 milions d'euros focalitzats en els principals àmbits de tecnologia d'avantguarda.

La creació de la SETT permetrà reforçar la sobirania tecnològica estratègica en un moment de gran competència internacional en àrees com el disseny de xips, els nous materials o la inversió en tecnologies amb major capacitat d'impuls i tracció sobre la resta de l'economia; també accelerarà l'adopció de les tecnologies amb major potencial per a la millora de la productivitat i l'impuls del creixement a mitjà i llarg termini; propiciarà la transformació del sector públic, incorporant talent tecnològic especialitzat; millorarà les capacitats d'anàlisis de tendències en un sector en el qual la velocitat de canvi és cada vegada més intensa; i fomentarà la col·laboració- públic privada, impulsant i consolidant l'ecosistema digital espanyol mitjançant el diàleg estratègic.

Funcions de la SETT

Per aconseguir els objectius abans descrits, la SETT comptarà amb les següents capacitats i responsabilitats:

  • S'encarregarà del foment i l'execució d'inversions en sectors estratègics vinculats a la transformació digital, en particular les telecomunicacions, els semiconductors, la digitalització o el sector audiovisual. Per a això identificarà els sectors i projectes estratègics, desenvoluparà capacitats analítiques i financeres per a la inversió en empreses innovadores tecnològicament i avaluarà la viabilitat tecnològica i economicofinancer dels projectes.
  • Agruparà les participacions de l'Estat en sectors d'alta tecnologia, telecomunicacions i digitalització per cercar sinergies amb l'objectiu d'impulsar la transformació tecnològica.
  • Recolzarà a empreses amb activitat a Espanya, qualsevol que sigui la seva grandària i titularitat del capital, que es comprometin a dur a terme projectes tecnològics de l'àmbit digital i de sectors emergents relacionats amb la digitalització, mitjançant la concessió de crèdits, la presa d'accions o altres participacions minoritàries representatives del capital social o la concessió de subvencions, entre altres formes de suport.
  • Integrarà l'actual Societat Estatal de Microelectrònica i Semiconductors ( SEMyS ) per donar un impuls al Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica de Microelectrònica i Semiconductors ( PERTE Chip ) a través els processos de participació i posada en valor de la indústria espanyola de semiconductors als diferents programes europeus i internacionals, en particular en l'àmbit del disseny, el desenvolupament de competències, les línies pilot o la fabricació, especialment la coordinació de les accions relatives a la Xips Act de la Unió Europea.
  • Prestarà serveis empresarials, de consultoria, d'assistència tècnica o de construcció i gestió d'infraestructures relacionades amb la indústria de semiconductors.
  • Disposarà d'un equip especialitzat en operacions d'inversió, capitalitzant i consolidant projectes veritablement transformadors en l'àmbit tecnològic, i, en particular, en venture capital orientat a fomentar la inversió en empreses startups o scaleups amb un component substantiu d'innovació tecnològica amb alta capacitat de tracció per a la resta de l'economia.
  • Atraurà inversors i coneixement tecnològic en col·laboració públic-privada per generar capacitats industrials en sectors estratègics.
  • Actuarà amb mesures financeres i de promoció relacionades amb les actuacions previstes en el sector audiovisual, amb l'objectiu preferent de convertir a Espanya en un pol d'atracció de la producció industrial de continguts i en la millora de la competitivitat de tota aquesta indústria cultural.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Informació i dades del sector públic