accesskey_mod_content

Entra en vigor la Llei Delegada d'Auditories Independents de la Llei europea de Serveis Digitals

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

26 febrer 2024

El dijous 22 de febrer de 2024 va entrar en vigor la Llei Delegada d'Auditories Independents de la Llei de Serveis Digitals.

Segons la Llei de Serveis Digitals (DSA), les Plataformes en Línia de Molt Grans (VLOP) i els Motors de Cerca en Línia de Molt Grans (VLOSE) han de sotmetre's a una auditoria anual, realitzada per un auditor independent, per avaluar el seu compliment de les seves obligacions de DSA i amb qualsevol compromís assumit de conformitat amb els codis de conducta i els protocols de crisis adoptats.

Aquest acte delegat sobre auditories independents proporciona un marc per guiar als proveïdors de VLOP i VLOSE, així com a les organitzacions auditores, en la preparació i emissió d'auditories.

L'acte delegat és un pas important per garantir la comparabilidad de les auditories realitzades per a les diferents plataformes. Per a això, estableix plantilles obligatòries per als informes d'auditoria elaborats pels auditors, així com per als informes d'implementació d'auditoria, que seran elaborats pels VLOP i els VLOSE.

Els informes han de presentar una opinió clara sobre el compliment del servei auditat amb la DSA, i una opinió sobre el compliment de cada codi de conducta i protocol de crisi sota el qual un VLOP o VLOSE auditat va assumir compromisos voluntaris. Aquests codis i protocols hauran de ser reconeguts per la Comissió i la Junta Europea de Serveis Digitals, creada el 17 de febrer de 2023.

La publicació dels informes d'auditoria i la implementació de l'auditoria suposa un canvi radical en la transparència i la rendició de comptes d'aquests proveïdors i oferirà una base comparativa per a l'escrutini públic. Els informes d'auditoria també haurien de ser una valuosa font d'informació per a la Comissió i els coordinadors de serveis digitals i altres autoritats competents en el marc de la DSA.

Els vint VLOP i els dos VLOSE hauran de transmetre aquests informes d'auditoria a la Comissió i al coordinador de serveis digitals competent en el seu Estat membre d'establiment. També hauran de publicar-los a tot tardar en el termini de tres mesos des que emplenin l'informe d'auditoria.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Infraestructures i serveis comuns