accesskey_mod_content

Desafiament Aporta 2017: El valor de la dada per a l'Administració

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

12 maig 2017

Publicades les bases de la primera convocatòria del desafiament Aporta

S'acaba de llançar la primera convocatòria del "Desafiament Aporta 2017: El valor de la dada per a l'Administració", un impulso a nuevas ideas asociadas a prototipos que supongan mejoras en la eficiencia de la Administración.

Su objetivo es fomentar la reutilización directa de conjuntos de datos abiertos públicos en pro de la mejora del Sector Público, incentivant el talent, la capacitat tècnica i la creativitat dels participants.

Fase I: Concurs d'idees

La Fase I consiste en la descripción detallada de una idea original que pueda servir para crear o enriquecer un servicio, estudio, aplicación web o aplicación para dispositivos móviles que conlleven mejoras para la Administración Pública.

La idea plantejada tindrà en compte l'ús de dades públiques accessibles generats per les AA.PP. a través de portals de dades obertes d'institucions públiques espanyoles o internacionals, amb caràcter obligatori, així com de dades ofertes per entitats privades sota llicència oberta, amb caràcter opcional.

La descripció de la idea es realitzarà emplenant el formulari disponible a aquest efecte a la Seu Electrònica de Red.es.

Després del procés d'avaluació, se seleccionaran les 10 millors idees els autors de les quals passaran a la Fase 2.

Fase II: Desenvolupament de prototips i exposició presencial

Durant la Fase II, els autors de les 10 millors idees seleccionades elaboraran un prototip que podrà consistir en alguna o algunes de les següents propostes, entre unes altres:

  • Solució que simuli, representi i permeti certa interacció o que permeti validar les hipòtesis de partida del producte.
  • Exemplificació a partir de l'extrapolació d'una solució ja existent, per exemple, en un altre sector, país, àmbit, etc.
  • Visualització o element gràfic dinàmic que simuli la solució, servei o aplicació proposada.
  • Storyboard, vídeo i/o solució multimèdia que permeti exemplificar la solució proposada en un prototip tangible.

El desenvolupament dels prototips tindrà lloc des del moment de publicació de les 10 millors idees fins avui de la jornada prèvia a l'Encontre Aporta 2017, en la qual cada participant exposarà el treball desenvolupat.

Més informació al portal dades.gov(Obre en nova finestra)

  • Govern obert, Informes i Estudis