Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
-

PLATA - Plataforma de Traducció Automàtica

 • Nom Abreujat:
  PLATA
  Resumeixen:
  Plataforma de traducció automàtica de l'Adreça de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions. Basada en motors de traducció opensource (Moses, Apertium), permet la traducció automàtica sense revisió humana de portals web als idiomes cooficials i a anglès, francès o portuguès a partir de textos en castellà.

  El sistema permet la traducció al vol dels continguts dels portals o a través de serveis web. Sent completament transparent per al ciutadà. El sistema ofereix escorcollat de les traduccions el que repercuteix en el rendiment de la plataforma.
  Destinataris:
  Qualsevol Administració Pública
  Organismes Responsables:
  Ministeri d'Hisenda i Funció Pública
  S. d'I. de Funcion Publica
  S.Gral. d'Administració Digital
  Manera d'Ús:
  Servei en xarxa integrable en aplicacions del client , Producte instal·lable
  Contacte:

  Responsable:

  Pablo d'Amil

  Mª Dolores López Cabrera

  Contacte:

  soporte.plata@correo.gob.es

  Tipus de Solució:
  Infraestructura o servei comú
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Serveis horitzontals per les AA.PP
  Àrea funcional:
  Administració
  Llicencia:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Polític
  Llenguatge de Programació:
  JAVA
  Sistema Operatiu:
  Linux

  Descripció

  La plataforma PLATA és un sistema de traducció automàtica pensat per integrar-se amb els portals web de les Administracions Públiques.

  Permet la traducció al vol dels portals integrats, sent completament transparent per al ciutadà, o traducció en manera edició, permetent consolidar la traducció en els gestors de continguts dels portals connectats a la plataforma.

  La plataforma PLATA està basada en motors de traducció opensource (Moses, Apertium) que permeten la traducció automàtica de portals web als idiomes cooficials  i a anglès, francès o portuguès a partir de textos en castellà.

  Els idiomes català, gallec, valencià, portuguès i francès són traduïts a través del motor Apertium que fa una traducció basada en regles. Mentre que els idiomes basc i anglès són traduïts a través del motor Moses que realitza una traducció basada en estadístiques.

  El sistema és un sistema completament automàtic sense revisió de traductors humans durant el procés de traducció. La qualitat de les traduccions varia segons l'idioma i estan marcades i definides pels llindars de qualitat de la tecnologia actual en matèria de traducció automàtica.

  Actualment PLATA presta serveis de traducció a diferents portals del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, Ministeri de Justícia i de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, i està disponible per al seu ús per part de qualsevol administració pública.

  Notícies

  31 octubre 2016

  Nova versió 2 de la Plataforma de Traducció Automàtica Plata Desplegar acordeon

  La nova versió 2 de Plata proporciona millores com:

  • Major qualitat en la traducció mitjançant l'optimització del seu funcionament i la generació de nous “corpus” per als diferents idiomes que manegen els seus dos motors (Apertium i Moses).
  • Nous parells d'idiomes en el motor Apertium: castellà – portuguès i francès – castellà

  • Integració amb el sistema MT@EC, plataforma de traducció de text que proporciona la Comissió Europea. Els portals integrats en Plata es poden
   beneficiar dels serveis de traducció que MT@EC té accessibles, sense necessitat de  realitzar un desenvolupament addicional.

  08 març 2016

  El portal EUGO s'adhereix a la plataforma PLATA Desplegar acordeon

  Des de la setmana passada el portal EUGO (http://www.eugo.es) tradueix els seus continguts dinàmics al català, gallec i portuguès a través de la plataforma PLATA de l'Adreça de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DTIC) del MINHAP.

  Aquesta traducció es fa al vol a través del sistema de traducció automàtica PLATA que facilita traduccions des del castellà a diferents idiomes amb una qualitat adequada per al seu ús per part dels portals de les Administracions Públiques.

  08 març 2016

  Ús de PLATA Desplegar acordeon

  L'actual plataforma PLATA de traducció automàtica de l'Administració General de l'Estat ha integrat recentment el portal EUGO per a traducció automàtica dels seus continguts. Aquest portal s'uneix a la llista dels portals que a dia d'avui utilitzen PLATA com el seu sistema de traducció de continguts web.

  Organismes i portals que utilitzen PLATA:

  • Secretaria d'Estat d'Administració Pública - MINHAP
  • Intervenció General de l'Administració de l'Estat - MINHAP
  • MUFACE - MINHAP
  • Ministeri de Justícia
  • Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme
  • Agència Espanyola de Protecció de Dades
  03 desembre 2013

  PLATA tradueix el Portal d'Accés General Desplegar acordeon

  El portal PAG http://administracion.gob.es/  s'ha integrat amb PLATA per a la traducció de les seves pàgines als idiomes cooficials.

  02 desembre 2013

  PLATA tradueix al complet el Portal d'Administració Electrònica Desplegar acordeon

  PAe - administracionelectronica.gob.es ha integrat el seu sistema amb PLATA per a la traducció de totes les seves pàgines als idiomes cooficials i l'anglès. D'aquesta forma PAe es converteix al primer portal a traduir tots els seus continguts amb la plataforma de traducció automàtica PLATA.

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se d'alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució.

  PAe - Gestió de Subscripcions

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució.
  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.

  De conformitat amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li informem que les seves dades formen part d'un fitxer automatitzat titularitat del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, el qual es compromet al compliment de les seves obligacions de secret, confidencialitat i no cessió a tercers sense el seu previ consentiment. Vostè podrà exercir a qualsevol moment els seus drets d'accés, rectificació i cancel·lació.

  La informació sobre usuaris subscrits serà compartida amb l'organisme responsable de la solució a la quin s'està subscrivint únicament a l'efecte de gestió de la solució i comunicació.

Responsable